Medical Delta Conference 2 november: met technologie de zorg vooruithelpen

25 oktober 2021

Negen hoogleraren worden op dinsdag 2 november in de aula van de TU Delft tijdens een feestelijke bijeenkomst gelijktijdig officieel geïnaugureerd als ‘Medical Delta hoogleraar’. De inauguratie is onderdeel van de Medical Delta Conference die plaatsheeft van 15.00 tot 18.00 uur. Tijdens de bijeenkomst houdt NWO-voorzitter prof. dr. Marcel Levi een voordracht en vindt er een paneldiscussie over zorginnovatie plaats onder leiding van Astrid Joosten. Op de informatiemarkt en tijdens de netwerkborrel treffen wetenschappers, bedrijven, zorgorganisaties en overheden die samenwerken op het gebied van gezondheid en technologie elkaar.

“De zorg staat onder druk en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Technologische innovaties kunnen een belangrijke rol spelen in de noodzakelijke zorgtransitie en zorgprofessionals ondersteunen, maar dan moet het wel samen ontwikkeld en toegepast worden,” zegt Medical Delta voorzitter prof. dr. Frank Willem Jansen. “Als thema van de Conference is daarom gekozen voor ‘MedTech Solutions for a Healthier Tomorrow’. Tijdens de paneldiscussie bespreken we hoe wetenschap, zorgpraktijk en bedrijfsleven elkaar verder kunnen helpen, want dat is echt nodig. En op de informatiemarkt en tijdens de netwerkborrel kunnen ervaringen worden uitgewisseld. Ik ben blij dat dit weer kan, want juist uit toevallige ontmoetingen ontstaan de mooiste ideeën en samenwerkingen.”  

Hoogleraren met dubbelaanstellingen

Als onderstreping van de interdisciplinaire samenwerking waar Medical Delta voor staat, worden voor de derde keer in de geschiedenis ‘Medical Delta hoogleraren’ benoemd. Negen hoogleraren krijgen dit keer het predicaat, waarmee zij officieel tenminste twee aanstellingen combineren bij de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft, Erasmus Universiteit en/of het Erasmus MC. Met die dubbelaanstellingen en met hun onderzoeken brengen zij technologie en gezondheidszorg dichter bij elkaar. 

De negen hoogleraren hebben elk hun sporen verdiend in onderzoek op het snijvlak van gezondheid en technologie. Zo gebruiken zij nieuwe technieken om de oorzaak van hartritmestoornissen te achterhalen of doen zij onderzoek hoe met behulp van technologie kraakbeen hersteld kan worden. Tijdens de inauguratie presenteren zij hun onderzoeken en beantwoorden zij vragen van jonge wetenschappers. De officiële inauguratie is de bekrachtiging van hun benoeming tot Medical Delta hoogleraar vorig jaar. 

De Medical Delta Conference is open voor iedereen die interesse heeft in health & technology en is zowel fysiek als online bij te wonen. Aanmelden kan via Medical Delta Conference 2021 - Theme: ‘MedTech Solutions for a Healthier Tomorrow’ | Medical DeltaHier is ook het volledige programma te zien en een overzicht van de negen Medical Delta hoogleraren en hun onderzoek.

Over Medical Delta
Medical Delta is een interdisciplinaire samenwerking van meer dan 350 wetenschappers van Erasmus Universiteit, Erasmus MC, TU Delft, LUMC, Universiteit Leiden en hogescholen. Samen met bedrijven en overheden werken zij aan technologische oplossingen voor de zorg. Dit doet Medical Delta met vijftien interdisciplinaire wetenschappelijke programma’s en met praktijkgerichte field- en living labs. Medical Delta vormt hiermee de spil van het Health & Technology ecosysteem in Zuid-Holland en daarbuiten. Zie ook https://www.medicaldelta.nl  

[video:https://www.youtube.com/watch?v=wJVPEcZEGKo autoplay:0]