Juvoly winnaar regionale voorronde Zuid Holland | Nationale Zorginnovatieprijs 2024

28 februari 2024

Het Leidse bedrijf Juvoly is tijdens het Medical Delta Café van 27 februari uitgeroepen tot winnaar van de Zuid-Hollandse voorronde voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2024. Juvoly gaat naar de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 tijdens het Health Valley event op 21 maart 2024 in Nijmegen. De prijsuitreiking is tijdens het Zorg&ICT event op 10 april 2024 in Utrecht.

Juvoly QuickConsult zet gesprekken tussen eerstelijns zorgverleners en patiënten live om naar tekst en vat het samen naar een zogeheten 'SOEP-verslag'. Ook geeft de slimme verwijzingen naar de juiste pagina's van NHG.nl en FK.nl zodat de zorgverlener dat zelf niet meer hoeft op te zoeken tijdens het consult en helpt het de juiste thuisartspagina te kunnen vinden en te versturen naar de patiënt. Eerstelijns zorgverleners zoals huisartsen kunnen hierdoor persoonlijkere gesprekken voeren met patiënten: niet meer vanachter een scherm, maar echt face-to-face. De snelle en accurate verslaglegging scheelt de huisarts administratietijd.

De jury, bestaande uit Medical Delta hoogleraar prof. dr. ir. Jaap Harlaar, Lonneke Baas van InnovationQuarter en oud-winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs Filippo van Hellenberg Hubar van Wolk Heupairbag, was uitermate te spreken over de oplossing die Juvoly biedt: “Het is een innovatief bedrijf dat een bestaand probleem in de gezondheidszorg heel direct adresseert en oplost," aldus juryvoorzitter Jaap Harlaar. "De oplossing die zij bieden, is organisch tot stand gekomen en daarmee een schoolvoorbeeld van co-creatie tussen huisarts en technicus."

De oprichters van Juvoly, de Rotterdamse huisarts Maarten Timmers en de Delftse software engineer Thomas Kluiters, gaan opgewekt de nationale verkiezing van de Zorginnovatieprijs in. "Een erkenning als deze helpt ons verder, het is extra bewijslast voor onze oplossing. We zijn begonnen vanuit een zorgvraag en bieden voor de zorg een concrete technologische oplossing. Met die boodschap gaan we ons best doen ook de Nationale Zorginnovatieprijs te winnen."  

Groene zorgoplossing verkozen tot runner-up

Green Care Academy, een educatief platform voor duurzame zorg, werd verkozen tot ‘runner-up’. Een onafhankelijke jury buigt zich over de runner-ups per regio; de beste runner-up ontvangt een wildcard voor deelname aan de Nationale Zorginnovatieprijs.    

De drie door Medical Delta genomineerde bedrijven (Juvoly, Green Care Academy en Smart Health) pitchten uiteenlopende oplossingen voor actuele zorgvragen.

Smart Health is een platform voor leefstijlverbetering en daarmee een gezondheidstechnologiepartner van bedrijven, gemeenten en regio's die willen inzetten op preventie. Om tot een gezondere leefstijl van zo veel mogelijk mensen te komen worden de lokale (zorg)krachten met elkaar gebundeld. Het product Smart Vitaal helpt mensen om de regie te nemen over leefstijl en gezondheid en koppelt dit aan kennis en advies van medici. Daarmee is het een health-tech tool die een e-PMO, gezondheidstests, advies op maat en een groot aanbod van health professionals combineert.

Green Care Academy biedt onafhankelijke, wetenschappelijke informatie aan over duurzame zorg, Dat doet Green Care Academy met gratis colleges en e-learnings op YouTube en Green Team workshops - van theorie naar praktijk. Elke activiteit is er op gericht dat deelnemers de kennis direct kunnen toepassen op hun werkplek, waarmee zij direct bijdragen aan een duurzamere gezondheidszorg.

Over de Nationale Zorginnovatieprijs

Het blijft voor zorgondernemers een uitdaging om hun bedrijf daadwerkelijk tot een succes te maken, ook al hebben ze hun innovatie al uitgebreid getest en op de markt gebracht. Om deze ondernemers te stimuleren, reikt Zorginnovatie.nl in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit voor de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. Deelnemers maken kans op de vakjuryprijs ter waarde van 10.000 euro en op de publieksprijs ter waarde van 5.000 euro. Daarnaast krijgen ze begeleiding bij de verdere ontwikkeling van hun innovatie. Meer informatie en een overzicht van de andere regionale winnaars is hier te vinden.

Juvoly ontvangt felicitaties van de jury en van David de Glint, managing director van Medical Delta