Profile picture for user vzc

Jennifer Overeem

Gespecialiseerd verpleegkundige, Rijnstate
Gespecialiseerd verpleegkundige, Rijnstate
AI
Digitalisering
Medisch technologische innovaties
(Tele)monitoring
Het Virtueel Zorgcentrum (VZC) Rijnstate bestaat sinds april 2021. We zijn gestart met het monitoren van covid patiƫnten. Er werd tijdens de pandemie een heleboel kennis en kunde verzamelt door het team en konden we de zorg, maar ook ons team, gaan uitbreiden. Team VZC bestaat inmiddels uit negen collega's, acht verpleegkundige en een leidinggevende. Onze focus ligt op het monitoren van klinische en poliklinische patiƫnten maar ook op de implementatie van nieuwe zorgpaden.
Transformatie en innovatie van zorg is een grote verandering binnen het ziekenhuis op allerlei gebieden. Het vergt geduld en doorzettingsvermogen. Niet alleen van ons als team maar zeker ook van alle andere disciplines waar we mee samenwerken.
Zoals iedere verandering is ook deze verandering spannend geweest binnen ons ziekenhuis. Vol trots kunnen we zeggen dat na 2.5 jaar het erop begint te lijken dat vervroegd ontslag echt leeft binnen ons ziekenhuis en bij onze collega's. Ook nieuwe innovaties lijken steeds meer hun weg richting het VZC te vinden zodat wij deze binnen het ziekenhuis kunnen implementeren.