IMove Wil Bijdragen aan een Gezondere Toekomst

23 april 2021

Het bedrijf IMove uit Vorden, een nieuw lid van het Health Innovation Park (HIP), is er voor leefstijlprofessionals die mensen begeleiden bij het behalen van leefstijldoelen. IMove helpt deze professionals om alles uit hun begeleiding te halen door kennis te delen over gedragsverandering. Eigenaar Victor Boldewijn vertelt met bevlogenheid over zijn bedrijf, innovatieplannen en de samenwerking met het HIP.

Kennis over gedragsverandering

Victor startte IMove enkele jaren geleden op. “Leefstijlprofessionals zijn belangrijke gezondheidsbeïnvloeders. Vaak staan leefstijlprofessionals dicht op mensen die aan de slag willen met hun gezondheid. Daarnaast zijn ze goed op de hoogte van de belangrijkste inzichten als het gaat om voeding en beweging. IMove voegt daar kennis over gedragsverandering aan toe. Leefstijl gaat namelijk voor een heel belangrijk deel over gedrag. Met alleen kennis over voeding en beweging kom je er doorgaans niet. Zeker niet als mensen van ver moeten komen”, vertelt Victor. 

“Wij combineren onze kennis over gedragsverandering en gesprekstechnieken met een ruime ervaring in het trainen van groepen professionals. Met de passie voor sport en de overtuiging dat een gezonde leefstijl essentieel is om vitaal door het leven te gaan, zijn alle ingrediënten in huis om mensen enthousiast te maken en alles uit het begeleiden van klanten te halen.”

Opleidingsprogramma’s voor leefstijlprofessionals

IMove verzorgt opleidingsprogramma’s voor leefstijlprofessionals die zich willen verdiepen in gedragsverandering. ”Wil je iets volhouden, dan heb je intrinsieke motivatie nodig. Mensen hebben soms wat hulp nodig om die motivatie aan te wakkeren. In de psychologie is daar ontzettend veel kennis over en zijn er veel technieken en gespreksmethoden beschikbaar. Die kennis maken wij geschikt voor leefstijlprofessionals via praktijkgerichte en laagdrempelige bijeenkomsten”, aldus Victor.

Aan de slag met innovaties

Victor: ”Ik moet nog een beetje ontdekken wanneer je echt kan spreken van een innovatie. Ik heb vaak veel ideeën en die zijn soms goed en soms ook minder goed.” In de toekomst wil Victor meer met zijn ideeën aan de slag gaan. Hij deelt al een voorproefje: ”Ik vind het bijvoorbeeld vreemd dat het in Nederland geen gewoonte is om mensen te informeren over voedingswaarden via een menukaart in een restaurant. Aan die bewustwording wil ik graag een bijdrage leveren. Op welke manier dat uiteindelijk vorm krijgt, weet ik nu nog niet.” Ook thema’s zoals gezondheidsvoornemens vasthouden zonder begeleiding en het omgaan met valkuilen bij het verbeteren van je leefstijl hebben Victors aandacht.

Een wervelstorm aan ideeën

Victor kwam via business developer Corine Böhmers met het HIP in aanraking. ”Toen ik werkzaam was als docent aan de hogeschool leerde ik Corine kennen. Ze was toen werkzaam als innovatiemanager bij een zorgorganisatie in Twente. Toen Corine mij vertelde over haar nieuwe werkplek en wat het HIP zoal doet, ben ik vanuit interesse aangehaakt. Daar heb ik geen spijt van gehad!”, aldus Victor.

Samen dachten Corine en Victor na over de focus van IMove. Victor: ”Corine is voor mij een wervelstorm aan ideeën en een echte motivator. Als je al zo lang bezig bent met een idee dan wil het wel eens alle kanten opgaan. Ik heb dan de neiging te lang over zaken te doen en daarin helpt ze mij heel goed.''

Partner van het HIP

Dit jaar werd Victor lid van het HIP. ”Het thema waar ik mij mee bezighoud, past erg goed bij het healthprogramma ‘beweging en voeding als preventie in de gezondheidszorg’. Ik sloot mij hierbij aan. Corona heeft een aardverschuiving in ieders agenda tot gevolg gehad, dus ik ben nog niet bij een bijeenkomst geweest. Ik hoop dat dit na de zomer alsnog gaat lukken! Ik ben ontzettend gemotiveerd om te leren van anderen en ik zou graag diezelfde waarde toevoegen voor anderen”, aldus Victor.

Victor: ”Het HIP is op mijn pad gekomen. Een prachtige kans die ik dan ook met beide handen aangrijp. Ik merk dat het lidmaatschap en het contact met Corine mij helpt om te focussen. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om aan de slag te gaan en met IMove bij te dragen aan een gezondere toekomst. Als ik iets kan betekenen voor anderen of andersom dan ben ik te bereiken via victor@i-move.nl. De website van IMove zelf is te vinden via www.i-move.nl.”

Bron: Health Innovation Park