Gloovy Eco Gloves: ‘Hapklare oplossing met mega-impact’

22 februari 2024

Thijs Groenen en Matz van Noesel gingen op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor de grote hoeveelheden wegwerphandschoenen.  En vonden niets. Ze ontwikkelden dus de Gloovy Eco Gloves. En bereikten daarmee de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs.

Matz van Noesel (rechts op de foto) : “Tijdens de coronaperiode zagen we dat er enorm veel wegwerphandschoenen werden gebruikt die vervolgens allemaal werden verbrand. Dat moest anders kunnen, vonden we. We zijn ons dus gaan afvragen met welke grondstoffen je een alternatief zou kunnen maken. Dat hebben we gevonden, samen met de vader van Thijs die in de chemie werkt.”

Het werden de Gloovy Eco Gloves. Die zijn te gebruiken in de schoonmaak, medische en foodsector voor alle niet-steriele handelingen. Groenen schat in dat 90 procent van de wegwerphandschoenen in zorginstellingen te vervangen is.

De besparing op uitstoot is enorm. Zou je de handschoenen na gebruik bij het reguliere afval weggooien, dan is de besparing op CO2-uitstoot volgens Van Noesel en Groenen al 50 procent. En worden de handschoenen na gebruik gerecycled, dan is het besparingspotentieel 75 procent.

Lees het volledige artikel op Dutch Health Hub.

Lees het volledige artikel op Dutch Health Hub

Een foto van Thijs Groenen (links) en Matz van Neusel (rechts). Thijs draagt de blauwe Gloovy Eco Gloves en laat deze op de foto zien.