Erjen Derks: ‘Mantelzorger verdient podium’

20 februari 2024

Valtes is de derde van acht finalisten voor de Nationale Zorginnovatieprijs. Het bedrijf ontwikkelde een app ter ondersteuning van mantelzorgers. Of beter gezegd: voor mensen die ‘gewoon zorgen voor een ander’.

Erjen Derks, een van de oprichters en CEO, vindt het hoog tijd dat de mantelzorgers de aandacht krijgen die ze verdienen. “Er gaat veel aandacht, tijd en energie naar de formele zorg. Tegelijkertijd zie je dat het hele zorglandschap zwaar leunt op mensen die werk, opvoeding en hun vrijwilligerswerk moeten combineren met de zorg voor een dierbare of kennis.”

De app van Valtes draait om ‘iedereen die zorgt voor een ander’. “Met een kleine onboarding van vier vragen zorgen wij dat je op basis van jouw persoonlijke omstandigheden relevante artikelen, relevante tips en ervaringsverhalen krijgt die bij jouw achtergrond passen.”

“Er is ook algemene informatie beschikbaar. Een voorbeeld is het gesprek met de werkgever. Hoe geef je aan dat je mantelzorger bent en wat daarvan voor jou de consequenties zijn? Heel veel mensen vinden het lastig om dat gesprek te voeren.”

Lees het gehele artikel op Dutch Health Hub.

Naar het volledige artikel

Erjen Derks