School for Ninja

Pilot

School for Ninja is een training in speelkracht. Gedurende een aantal maanden leren mensen met verbeeldingskracht de spelregels van het dagelijks leven te onderzoeken. Zo transformeren ze zichzelf, de organisatie en tenslotte de samenleving. Een bottom-up beweging, disruptief, met oog op een duurzame, creatieve en betekenisvolle cultuur.

We gebruiken een applied-game-app om mensen zelf de regie te geven over spelenderwijs leren. In deze app kiezen mensen missies en doen ze er verslag over. Dit wordt ondersteund door sessies en eventueel een begeleider/coach vanuit de organisatie. Content van de training is gebaseerd op wetenschap over psychologie en spel, verander methodiek Theory U en ontworpen door game designers, lifestyle coaches, therapeuten en ervaringsdeskundigen.

Door Ninja inzichten kunnen ook organisaties ‘spelenderwijs’ worden. Beoogde gevolgen zijn: meer plezier bij medewerkers, minder uitval door stress, verhoogde productiviteit, als organisatie beter aansluiten op tijdsgeest.

Digitalisering
Virtual reality
Zelfzorg
Regio Noord-Holland