DGDigiTaal, serious game

Concept

DGDigiTaal is een spel waarin de deelnemer in een virtuele stad rondloopt en vaardigheden kan oefenen. De jongere kan zelf praktisch aan de slag. De serious game is een aanvulling op het bestaand evidence based behandelaanbod dialectische gedragstherapie, voornamelijk op het onderdeel vaardigheidstraining. Het spel is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar met stemmingswisselingen en emotieregulatieproblemen. De deelnemer verdient punten met de opdrachten en daar kan hij/zij iets extras voor krijgen waardoor het oefenen leuk en afwisselend blijft, bijv geld om een hondje te kopen waar ze voor moeten zorgen, spullen kopen voor op je kamer. De opdrachten zijn gebaseerd op de 4 modules uit de DGT vaardigheidstraining en komen evenredig aan bod.
De theorie komt in beeld als een deelnemers het antwoord heeft gegeven. Jongeren krijgen daarmee direct feedback op het gegeven antwoord. Deze gegevens zijn inzichtelijk voor een behandelaar middels de feedback app. Deze app kan gekoppeld worden aan de dgdigitaal. Daarin kan de behandelaar de actviteiten volgen en de client coachen.
Het spel bevat een crisisbutton en een lijst met mindfulessoefeningen die je beiden kan gebruiken als hulpmiddel mocht je spanning stijgen tijdens het spelen.
De crisisbutton is ook apart te gebruiken in een applicatie genaamd Crisisbuddy. DGdigiTaal is te downloaden via de Apple store en Google playstore en te spelen op je telefoon, maar ook geschikt voor tablets of computer.

Digitalisering
Zelfzorg
Regio Gelderland