Activ84Health Explorer

Opschaling

De Activ84Health Explorer geeft mensen met een fysieke en / of cognitieve beperking de virtuele mogelijkheid om naar buiten te gaan en lopend of fietsend de omgeving te verkennen. Doordat de Activ84Health Explorer gebruik maakt van Google Streetview-beelden zijn de mogelijkheden onbegrensd, letterlijk de hele wereld is simpelweg binnen handbereik.

Neem plaats op de hometrainer, loopband, crosstrainer of welk ander (aangepast) fitnessapparaat dan ook. Selecteer een straat op de kaart. Begin te trappen en geniet van de visuele ervaring van het fietsen, door de omgeving die u kiest. Haal herinneringen op uit het verleden. Fiets nog eens langs het huis waar u geboren bent. Loop langs uw middelbare school of naar de exacte plek waar u uw geliefde heeft ontmoet. Fiets nog eens uw favoriete route door het bos of langs het strand. Bezoek uw kleinkinderen of beste vriend. Bij elk kruispunt kunt u zelf kiezen waar u naartoe wilt. Zo bepaalt u niet alleen waar u naartoe gaat, maar ook welke route u neemt.

U heeft volledige keuzevrijheid.

Zijn er plaatsen in de wereld die u dolgraag had willen bezoeken, maar is het er niet van gekomen? De Activ84Health Explorer brengt u er heen.

Heeft u een verstandelijke beperking en wilt u uw zelfstandigheid vergroten door te oefenen met fietsen naar uw dagbesteding of naar de supermarkt? Vertrek dan bij u thuis voor de deur en leer spelenderwijs de route naar de supermarkt en terug. Doe voldoende vertrouwen op door te oefenen en de visuele aanknooppunten te leren kennen. Fouten maken mag. Ken je de route? Ga dan zelf op pad in de werkelijke wereld.

Of bent u genoodzaakt te revalideren? Maak het revalidatieproces aangenamer. Kies een vertrekpunt op de kaart en vertrek virtueel naar waar u maar wilt. Ervaar dat u ontsnapt aan de dagelijkse sleur en voel de vrijheid om te gaan en staan waar u maar wilt. Voor u het weet heeft u de oefening volbracht en uw grenzen verlegd.

De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Ontdek zelf hoe de Activ84Health Explorer u fysiek en mentaal motiveert. Haal uw mooiste herinneringen op door virtueel terug te gaan naar de plaatsen waar u ze beleefde. Of ga op ontdekkingstocht door uw eigen voorstellingsvermogen en verlangens. Spelenderwijs werkt u aan uw fysieke en mentale gezondheid.
Op elk kruispunt of splitsing heeft u de keuze om zelf de richting te kiezen, iedere keer kunt u een nieuwe ervaring beleven en volledig zelfstandig de wereld verkennen.
Met een druk op een knop slaat u een gekozen vertrekpunt op in uw favorieten. Heeft u een route afgelegd die u nog eens wilt beleven? U bewaart hem simpelweg bij uw favorieten. De Activ84Health Explorer houdt bij hoe snel u een route aflegt. Zo kunt u uw vorderingen volgen en raakt u gemotiveerd uw grenzen te verleggen.

Digitalisering
Hulpmiddel
Medisch technologische innovaties
Virtual reality
Regio Vlaanderen