Onderzoek eHealth tool voor alcoholverslaving - doe jij mee?

In samenwerking met Kontigo Care uit Zweden doen wij vanuit MedScaler marktonderzoek naar de zorginnovatie Previct. Graag zouden wij in contact komen met innovatiemanagers of verslavingszorg professionals die feedback kunnen geven op de oplossing.

Previct is ontwikkeld om terugvallen onder alcoholverslaafden te monitoren. Deze innovatie wordt in Scandinavië al veelvuldig ingezet binnen de verslavingszorg en heeft ook verschillende onderscheidingen gekregen. Het bestaat uit een platform, een mobiele applicatie en een blaastest. Cliënten gebruiken de applicatie voornamelijk thuis. Het doel is om de cliënt meer regie en controle over hun eigen voortgang te geven. Een aantal van de vele voordelen die Previct biedt zijn de:
• Mogelijkheid om alcohol testen op afstand af te nemen
• Mogelijkheid om terugvallen te voorspellen en op tijd hulp in te schakelen
• Mogelijkheid om naasten een rapport dan wel een acuut signaal te sturen wanneer dit gewenst is
• Mogelijkheid om overzicht te hebben over meerdere cliënten tegelijk
• Mogelijkheid om de app per cliënt persoonlijk in te richten

Momenteel zijn we in gesprek met een aantal zorginstellingen over de inzet van Previct binnen de verslavingszorg in Nederland. We zijn daarbij erg benieuwd naar feedback over deze oplossing. Wie kan ons daarbij helpen en vind het interessant om mee te denken? Je hebt natuurlijk ook de primeur om met jouw organisatie mee te doen aan een pilot.

Hartelijke groet,
Robin