Innovatiecafé - Samenwerking bij innovatie

14 oktober 2021 15:00 - 16:45
Locatie
Online, georganiseerd door Zorg voor Innoveren en Zorginnovatie.nl

Op donderdag 14 oktober van 15.00 – 16.45 uur vindt de volgende online editie van het Innovatiecafé van Zorg voor Innoveren en Zorginnovatie.nl plaats! Ditmaal met het thema: Samenwerking bij innovatie. Samenwerking is een belangrijk onderdeel van het innovatieproces. De zorgmarkt is complex en samen kom je verder dan in je eentje. Daarom heb je als zorginnovator samenwerkingspartners nodig. Hoe vind je die? Aan welke regels moet je voldoen?

Tijdens dit innovatiecafé komen samenwerkingsverbanden binnen de zorgsector aan het woord, wordt dieper ingegaan op juridische aspecten bij samenwerking en leer je van ervaringen van ondernemers. Meld je snel aan voor dit leerzame innovatiecafé en krijg concrete handvatten, open de discussie en netwerk met collega’s in de zorg. 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze bijeenkomst bieden we jou vanuit verschillende perspectieven informatie over succesvolle samenwerkingsverbanden. We vinden antwoorden op vragen als: Hoe vind ik een relevante samenwerkingspartij? Hoe laat ik die samenwerking succesvol zijn? Hoe stem ik juridische en financiële zaken met elkaar af? En welke competenties heb ik eigenlijk nodig om goed te kunnen samenwerken? Informeren, netwerken en verbinden zijn de uitgangspunten.

We starten met een plenaire sessie waar een nieuw samenwerkingsverband bestaande uit Revalidatie Friesland, Basalt en Klimmendaal vertelt over het traject om tot succesvolle samenwerking te komen. Daarnaast deelt Oscar van Dijk (Medicine Men) zijn ervaringen over samenwerking als ondernemer.

Na dit plenaire deel sluit iedereen aan bij een ronde tafel. Hier kan je dieper in gesprek gaan over een bepaald onderwerp, vragen stellen of een discussie starten. De perfecte gelegenheid om online gericht te netwerken! 

Welke ronde tafels zijn er?

  • Dick-Jan Zijda (plenaire spreker - Basalt) over succesvolle samenwerking en innovatieve zorgconcepten
  • Oscar van Dijk (plenaire spreker – Medicine men) over zijn ervaringen op gebied van samenwerking als ondernemer in de zorg
  • ACM (spreker wordt later bekendgemaakt) over samenwerken met de concurrent en voorwaarden voor samenwerking in het kader van ‘De Juiste Zorg op de Juiste Plek’ 
  • Maud Lelieveld en Simone Neuvel (NZa) over domeinoverstijgend samenwerken en regionale experimenten 
  • Pim van de Pavert (Zorgpionier) over buiten de grenzen van je organisatie treden 
  • Patricia van Harreveld (ZonMw) over de juridische aspecten van samenwerken 
  • Thomas Winter (Menzis) over de financiële aspecten van samenwerking

Enthousiast? Schrijf je in!

Je kunt je aanmelden voor dit online innovatiecafé via onderstaande link. Let op! Bij je inschrijving kies je ook welke ronde tafel je wilt bijwonen. Hiervoor geef je een eerste en tweede keuze op. We doen ons best om je in te delen bij jouw eerste keuze, maar we kunnen dit niet garanderen. Iedereen schuift bij één ronde tafel aan. Een ronde tafel bijwonen is niet verplicht.

Deze digitale bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Op uiterlijk 13 oktober ontvang je van ons de link naar de bijeenkomst en krijg je te horen bij welke ronde tafel je bent ingedeeld. Let op: het aanmeldformulier sluit uiterlijk dinsdag 12 oktober.

Ik meld me aan!