Innovatiecafé: Mag dat wel? - Over regelgeving en zorginnovaties

10 oktober 2019 14:30 - 19:00
Locatie
Groothandelsgebouw, Rotterdam

Heb je vragen over wet- en regelgeving in de zorg? En wat dat voor jou en jouw innovatie betekent? Een team van experts staat op 10 oktober voor je klaar in het Innovatiecafé. Je kunt er advies krijgen en al je vragen stellen over regelgeving in de zorg. Kom je ook?

Welke vragen kan je stellen?

Een team van experts is beschikbaar om al je vragen over wet- en regelgeving in de zorg met betrekking tot innovatie te beantwoorden. Denk aan vragen als ‘Hoe maak ik mijn e-health-toepassing veilig volgens de normen en toetsingscriteria?’ of ‘Met welke wet- en regelgeving moet ik rekening houden tijdens de ontwikkeling van mijn innovatie voor de zorg?’.

Programma

De inloop is vanaf 14.30 uur. Om 15.00 begint het programma, met aansluitend vanaf 17.00 een netwerkborrel.

  • Hoe pas je e-health toe volgens de regels? Joel Buiter (Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd; senior inspecteur e-health)

  • Lessons learned Een ondernemer in de zorg vertelt hoe hij de obstakels in regelgeving overwon door samen te werken met de overheid

  • Paneldiscussie waarin ingezonden casussen worden behandeld door  vertegenwoordigers van verschillende instanties: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: Marlies Kamp, Coordinator Innovatie en Zorgvernieuwin

  • Nederlandse Zorgautoriteit: Willemijn Alting, projectleider Beleidsregel Innovatie

  • Zorginstituut: Hans Ossebaard, adviseur Innovatie en e-health

  • ZonMw: Inge Valstar, senior programmamanager Life Sciences & Health

  • Autoriteit Consument & Markt 

Loop jij aan tegen regelgeving in de zorg? En wil je daarover met bovenstaande partijen in gesprek? Vertel ons erover via het webformulier zodat we 10 oktober jou weer op weg kunnen helpen!

Het Innovatiecafé wordt georganiseerd door Zorg voor Innoveren en Zorginnovatie.nl.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor het Innovatiecafé?  Je kunt je t/m 8 oktober kosteloos inschrijven via het aanmeldformulier