Huisartsenpraktijk van de toekomst

11 april 2019 18:00 - 21:00
Locatie
Huissen

Digitaal contact opnemen met de huisarts of toch liever bellen voor een afspraak? Om de huisartsenzorg van morgen vorm te geven, is uw mening als patiënt cruciaal. Kom daarom naar één van de speciale workshops in de regio Arnhem en deel uw ideeën. De samenleving verandert, dus ook de manier waarop we communiceren. We gebruiken smartphones, apps en sociale media. Daarmee kunnen we veel zaken zelf regelen op het moment dat het ons uitkomt. We verwachten steeds vaker dat dit ook kan.

Online consult

“Nu maak je een afspraak via de assistente. Maar waarom niet online?”, stelt Marijn van der Velden, huisarts in Dieren. “Dan vermijd je de wachtrij aan de telefoon. Ook kun je je afvragen of een bezoek aan de praktijk altijd nodig is. Misschien is de patiënt ook geholpen met een online consult. De keerzijde is natuurlijk de vraag of iedereen wel online uit de voeten kan.”

Persoonlijk contact

De huisarts krijgt steeds meer digitale tools in handen om de patiënt te helpen. Is de vraag niet spoedeisend? Dan kan de patiënt bijvoorbeeld via een online huisartsenportaal terecht. Het antwoord van de eigen huisarts volgt dan binnen enkele dagen. “Wil je meteen antwoord? Dan vind je het misschien prima als je dat krijgt van een huisarts die jij niet kent, maar die wel je patiëntengegevens in kan zien”, vertelt huisarts Van der Velden. “Is dat waar patiënten behoefte
aan hebben? Of staat het persoonlijk contact nog steeds voorop?”

Verspreid in de regio

De regio Arnhem telt ruim tweehonderd huisartsen. Zij hebben de zorg over 420.000 inwoners. De regionale huisartsen hopen dat de workshops veel deelnemers trekken. Van der Velden: “Variatie in leeftijd, levensstijl, opleiding, beroep en online-ervaring is belangrijk. En een patiënt in de stad heeft misschien andere verwachtingen dan iemand in het buitengebied. Daarom houden we de workshops verspreid in de hele regio. Met de uitkomsten gaan we kijken hoe we de huisartsenzorg en -praktijk van morgen zo goed mogelijk kunnen inrichten.”

Meld je aan! (Toegang is gratis.)

De workshops worden georganiseerd door Onze Huisartsen – de coöperatie van aangesloten huisartsen in de regio Arnhem – en innovatieplatform Health Valley. De eerste staat gepland op donderdag 28 maart in zorgboerderij De Kroon, Randweg 2 in Arnhem; op donderdag 11 april is er een workshop in De Buitenpoort, Helmichstraat 1 in Huissen. Beide duren van 18.00 tot 21.00 uur. Wil je jouw ideeën delen? Meld je dan aan via info@onzehuisartsen.nl. Andere data en locaties
volgen. Kijk op www.onzehuisartsen.nl.