HIMSS Europe 18 & Health 2.0 Conferentie

27 mei 2018 - 29 mei 2018
Locatie
Sitges, Barcelona

Van 27 t/m 29 mei 2018 vindt het grootste zorgcongres van Europa plaats in Barcelona. De samenwerking tussen HIMSS en Health 2.0 creëert een unieke verbinding van de zorg en IT-sector en internationale startups, investeerders en innovatieve organisaties.

Met een internationaal en interactief programma biedt de conferentie de nieuwste digitale kennis van de zorg en brengt zij partijen bij elkaar. Dit jaar draait het om open mic sessies, interactieve workshops, reverse pitching, vele netwerkmogelijkheden en een beursvloer met interactieve patiëntwoningen en slimme ziekenhuiskamers. 

 

Thema: Van Praten Naar Actie

Het overkoepelende thema van de conferentie is: Van Praten naar Actie. Dit thema valt uiteen in vier subthema's met de patiënt als uitgangspunt: 

  1. Empowering patients and citizens to become CEO of their own health;
  2. From hospitals to patient homes: integrating health + care;
  3. Unleashing the power of data through primary and secondary use, en
  4. Leading change towards future-proof health systems.

Meer informatie over de invulling van het programma vind je hier.

 

Aantrekkelijk programma voor zorg startups

Health 2.0 is een internationale organisatie gericht op het excelleren van zorg startups. De Europese zorgstartup gemeenschap is daarom ook aanwezig op de conferentie. De sessies zijn voor beide groepen toegankelijk. Er zijn veel inspirerende start ups aanwezig op de beursvloer én de Nederlandse startup accelerator Rockstart organiseert in samenwerking met Health 2.0 de Dutch Digital Health Challenge, waar startups die al samenwerken met partijen in de zorg, hun succes kunnen opschalen.

 

Programma in samenwerking met het Ministerie van VWS

Het Nederlandse Ministerie van VWS is gevraagd om samen het inhoudelijke programma voor de conferentie vorm te geven.

Voor VWS is de HIMSS Europe 2018 conferentie een logisch vervolg op de internationale eHealth Week van 2016 in Amsterdam. Daar heeft Nederland laten zien internationaal in de digitale zorg voorop te lopen. Door het bij elkaar brengen van alle relevante partijen in het zorg-informatie en -innovatie ecosysteem wordt een positieve impuls gegeven aan de verdere opschaling van werkende oplossingen, constructieve samenwerking tussen partijen in het veld en de export van Nederlandse kennis, ervaring en oplossingen naar onze Europese partners.

De zorg-informatie-markt is immers een internationale markt met veel grote spelers en veel innovatieve oplossingen die we ook in Nederland kunnen toepassen. En die markt biedt ook mogelijkheden voor (startende) Nederlandse ondernemers. Het Ministerie van VWS onderstreept daarom het belang van de samenwerking met Health 2.0, waardoor ook de Europese startup gemeenschap aanwezig is op het congres.

Lees hier meer over de mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers tijdens de conferentie.

 

Registreren? 


Meer informatie over het programma, het aanbod en de organisatie vind je op de event website. Aanmelden voor HIMSS Europe 18 & Health 2.0 Conferentie kan via deze link.


HIMSS Europe 18 is een samenwerking van HIMSS, VWS, Nictiz, VMBI en Cognicum.