Hacking Health Amsterdam

11 mei 2023 - 13 mei 2023
Locatie
Amsterdam

Met trots kondigt Dutch Hacking Health aan dat in 2023 de 1e lustrumeditie van Hacking Health Amsterdam georganiseerd wordt. Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan oplossingen die bijdragen aan meer gezondheid en geluk in Amsterdam. De hackathon duurt van donderdagmiddag 11 tot en met zaterdag 13 mei. We maken er samen weer een energiek, leerzaam en vooral superleuk evenement van. Dus zet dit alvast in je agenda!

Wat is een hackathon? 

Een hackathon is een evenement waarin in korte tijd oplossingen voor problemen worden bedacht. Vooraf kan iedereen knelpunten m.b.t. gezondheid en geluk in Amsterdam indienen. Tijdens de hackathon wordt voor elke uitdaging een team gevormd. De teams bestaan uit mensen met verschillende achtergronden. Tijdens de hackathon werken de teams in 2,5 dag aan hun oplossing (‘prototype’) en krijgen daarbij hulp van coaches en experts.

Iedereen kan meedoen! 

Alle leeftijden, beroepen, culturen en ervaringen zijn welkom. Je hoeft géén IT-specialist te zijn of een specifieke opleiding te hebben. “Hacken” betekent bij ons: oplossingen bedenken. Dit kan met behulp van technologie of data, maar hoeft niet! Juist een mix aan kennis en ervaring zorgt voor nieuwe, creatieve oplossingen. Iedereen is dus even waardevol binnen het team. Een super team bestaat bijvoorbeeld uit een student, verpleegkundige, kapper, ontwerper en programmeur.

Meer over meedoen

Meedoen geeft energie! 

De hackathon zit bomvol positieve energie. Je werkt aan een relevante uitdaging, je leert door te doen (bijvoorbeeld hoe je snel ideeën en onverwachte oplossingen kunt bedenken en een prototype kunt maken en testen) en je ontmoet allemaal leuke nieuwe mensen met verschillende achtergronden. Bekijk hier de filmpjes en foto’s van eerdere edities om een indruk te krijgen van de sfeer!

Zo werkt het

  • Aanmelden - Aanmelden voor de 1e lustrumeditie op 11, 12 & 13 mei is al mogelijk!

Aanmelden!

  • Workshop voor uitdagers - Tijdens de workshop in Amsterdam ontmoet je andere uitdagers, leer je hoe je kort en krachtig jouw uitdaging kunt presenteren en vertellen we je meer over het programma en de methode van de hackathon.
  • Workshop voor oplossers - Tijdens de online workshop ontmoet je alvast andere oplossers, krijg je meer informatie over het programma en behandelen we de methode van de hackathon. De hackathon start op donderdagmiddag 11 en sluiten we op zaterdag 13 mei af. Op donderdag worden de teams gevormd en verkennen jullie de uitdaging. Vrijdag staat in het teken van ideeën bedenken, prototype maken en testen met de doelgroep. Op zaterdag maken jullie nog een verbeterslag en een filmpje van jullie oplossing. We sluiten de hackathon zaterdagmiddag af met presentaties en de prijsuitreiking.
  • Follow up event - Na de hackathon helpen we alle teams met de doorontwikkeling van hun oplossing. Tijdens dit evenement zijn er nuttige mini-workshops, laten de teams zien welke stappen ze hebben gezet en is er nog een prijs te winnen!

Wat vonden de deelnemers? 

Kom erachter door de filmpjes te bekijken! Klik op één van onderstaande namen:

Floor Nijdeken- Ontwerper
Eline Heppe- Universitair docent
Aarnout Mettes- Ambulant begeleider psychiatrie

Bron: Dutch Hacking Health