eHealth netwerkontbijt Hoogeveen - een beschuitje eten met het VWS

18 januari 2018 07:30 - 06:30
Locatie
Cosis de Driesprong, Hoogeveen

Het eHealth netwerkontbijt is een innitiatief van de Zorginnovatiewinkel (ZIW). In het kader van het - door het ministerie van VWS gesubsidieerde - project 'de Zorginnovatiewinkel on Tour', hebben zij het afgelopen jaar een aantal eOntbijten in diverse zorginnavatiewinkels georganiseerd (Limburg, Gelderland, Noord-Brabant, Drenthe, Utrecht en Zuid-Holland). Een groot succes! 

Wil je ook graag in gesprek met het ministerie van VWS om samen een beweging op gang te brengen? De komende maanden staan er een reeks van inspirerende eOntbijten gepland in nieuwe regio's (Zeeland, Drenthe, Noord Holland, Overijssel en Friesland).

Wat te verwachten van een eHealth netwerkontbijt?

Zorgverleners, patiënten, mantelzorgers, ondernemers en beleidsmakers komen bijeen om bevorderende en belemmerende factoren bij de opschaling van eHealth proactief om te buigen naar acties die bijdragen aan een snellere en doelmatiger inzet van eHealth in Nederland. Voor het VWS levert een reeks netwerkontbijten inzicht in welk beleid mogelijk knelt en of er nieuwe beleidsmaatregelen de accelaratie kunnen bevorderen.

Doel eOntbijt:

  • Regionale kansen en mogelijkheden bespreken ten aanzien van eHealth. Hoe kunnen de beschikbare middelen slimmer worden ingezet in de betreffende regio?
  • Gericht inzetten op lokale thema's en die meer aandacht geven bij het ministerie
  • Mogelijke beleidsmatige barrières bespreken en aanpakken
  • Kans tot netwerken en het delen van ervaringsverhalen met betrekking tot eHealth.

Dit alles onder het genot van een lekker en gezond ontbijt!

Na elk eOntbijt wordt een verslag met actiepunten gemaakt en deze wordt teruggekoppeld aan de deelnemers. Na afloop van alle sessies worden de bevindingen uit de 12 provincies in een eindrapportage verzameld en gepresenteerd.

Toegang is gratis en aanmelden kan via deze link

 

eOntbijt in jouw regio accomoderen? 

Dat kan! Voor Noord-Holland, Overijssel en Friesland is Bureau Zorginnovatie nog op zoek naar een locatie. Neem hiervoor contact op met Janneke Sluiter (janneke@bureauzorginnovatie.nl | 06-53645472).