Dutch Health Week

12 juni 2023 - 17 juni 2023
Locatie
Jaarbeurs, Utrecht

Utrecht is in juni een week lang dé plek waar zo’n vijftienduizend deelnemers aan ruim twintig evenementen werken aan toegankelijke zorg en gezondheid voor iedereen. 

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 juni vindt in Koninklijke Jaarbeurs en elders in de stad Dutch Health Week plaats. Dit is hét health event waar professionals uit de zorg en life sciences nieuwe kennis opdoen en ervaringen uitwisselen. Dutch Health Week is daarmee het grootste evenement voor de gezondheidszorg in 2023.

Samen sterk

Dutch Health Week omvat een health tech evenement, congressen, masterclasses, vitaliteits- en netwerkbijeenkomsten waar zorgprofessionals en ook burgers nieuwe inzichten en kennis opdoen.

Ruud Koolen, director van Dutch Health Hub: “Het doel van Dutch Health Week is om met alle zorgprofessionals van Nederland de zorg en life sciences te verbeteren. Samen met hen gaan we diep in op actuele vraagstukken om de zorg sterker te maken.

Werken aan gezondheid voor iedereen

Eén van de evenementen tijdens Dutch Health Week is Zorg & ICT. Dit grootste health tech event van Nederland staat volledig in het teken van nieuwe technologieën voor de zorg. Topsprekers als Margriet Schneider (Raad van bestuur UMC Utrecht), Diederik Gommers (hoofd van de Intensive Care van het Erasmus MC) en Marcel Levi (Internist en voorzitter Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) inspireren de bezoekers. 

Palliatieve zorg

Ruud Koolen: “Veel prominente partners uit de zorg en life sciences sector sluiten aan tijdens Dutch Health Week. Zoals het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. En Stichting Carend met een congres over palliatieve zorg met de bekende longarts en auteur Sander de Hosson. Vilans, kennisorganisatie voor langdurige zorg, sluit aan met een Techtalk over digitaliseren en ethiek.”

Internationale masterclasses

Samen beslissen is het thema van de geaccrediteerde dinternationale masterclass met Glyn Elwyn, een van de grondleggers van het samen beslissen. Hij gaat in op het inbedden van samen beslissen in de workflow. De Zweedse hoogleraar Boel Anderson Gare komt naar Utrecht om de lessen van het innovatieve healthcaresystem in Jönkoping te delen.

Koolen vervolgt: “We verzamelen alle kennis op één plek. Dat is kracht voor zowel bezoekers, exposanten als evenementenorganisatoren. We zijn blij dat we tijdens Dutch Health Week de handen ineen slaan met alle partijen in de zorg en life sciences. Zo kunnen we voor toekomstige generaties kwalitatief hoogstaande, toegankelijke en betaalbare zorg overeind houden.

Stad en regio Utrecht

Dutch Health Week vindt dit jaar een week lang plaats vanaf maandag 12 juni tot en met zaterdag 17 juni, live in Utrecht. Ook in de rest van de stad en regio Utrecht vinden activiteiten plaats. Bijvoorbeeld bij FC Utrecht en in de Botanische Tuinen op Utrecht Science Park.

Koolen: “Utrecht heeft onlangs een nieuw regioprofiel gelanceerd: Heart of Health. Dit is een initiatief van grote bedrijven uit de regio die lid zijn van netwerkorganisatie Economic Board Utrecht, zoals Ballast Nedam, Universiteit Utrecht en ook Jaarbeurs. Het doel is om de regio Utrecht, met 1,5 miljoen inwoners, bekendheid te geven als dé regio die het meest bijdraagt aan een gezondere wereld, het kloppend hart van een gezonde samenleving. Dutch Health Week sluit naadloos aan bij deze nieuwe regiopositionering.”

Naar het overzicht van alle events tijdens de Dutch Health Week

Bron: Dutch Health Hub

Logo Dutch Health Week, met rechts de tekst: 12-17 juni 2023 Utrecht. Rechtsonderin staat: 'Powered by Jaarbeurs'