Congres: Samen naar een gezonde leefomgeving

10 oktober 2018 09:30 - 07:30
Locatie
WestCord WTC Hotel, Leeuwarden

In het Noorden is veel aandacht voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving.  Maar er is ook nog veel winst te behalen!
Daarom slaan Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN - partner van ZorgInnovatie), Zorg Innovatie Forum (ZIF), Netwerk ZON en ZorgpleinNoord de handen ineen om op 10.10.2018 hét Healthy Ageing congres van Noord-Nederland te organiseren: ‘Samen naar een gezonde leefomgeving’.

Onze leefomgeving heeft grote invloed op onze fysieke en mentale gezondheid. Schone lucht, een comfortabel huis, een groene omgeving, de beschikbaarheid van goede zorg, veiligheid op het werk of op school: het draagt allemaal bij aan kwaliteit van leven. Daarnaast spelen ook een sociaal netwerk, toegankelijkheid van voorzieningen, culturele activiteiten en duurzame inzetbaarheid een cruciale rol.

Tijdens het congres brengen we onder andere MBO en HBO onderwijs, ruimtelijke ordening, zorg & welzijn, (sensor)technologie, voeding & beweging en kunst & cultuur bij elkaar. We verbinden ideeën en initiatieven om de leefomgeving in Noord-Nederland gezonder te maken.
 

Het programma

Onder begeleiding van dagvoorzitter Marijke Roskam raak je geïnspireerd door keynote speakers, wordt kennis gedeeld in verschillende workshops en is er tijd voor ontmoeten en ontspannen op het grote inspiratieplein. De centrale thema’s tijdens de workshoprondes zijn: wonen, werken & leren en openbare ruimte.

Keynote speakers
Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS, belicht als eerste keynote speaker een gezonde leefomgeving in relatie tot zorg en welzijn.
Ook keynote speakers Ann Heylighen en Marianne Davidson geven vanuit het eigen vakgebied hun visie op bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Programma
09.30 uur     Inloop
10.00 uur     Opening dagvoorzitter Marijke Roskam
10.15 uur     Interactief programma met keynote speakers, workshoprondes
                      en inspiratieplein
16.15 uur     Afsluiting en borrelen

 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het congres vind je hier. Via de website van het congres kun je je ook aanmelden voor de dag en een keuze maken voor de verschillende workshops.