AI in de Zorg: Acceptatie van AI door zorgverleners en zorgvragers

13 mei 2024 15:30 - 17:00
Locatie
MindLabs, Tilburg of digitaal

Hoe ontwerpen we Al op zo’n manier dat het goed landt bij zorgverlener én -vrager? Deze vraag staat centraal tijdens het hybride AI in de Zorg-webinar op 13 mei georganiseerd door Coöperatie Slimmer Leven, Care Innovation Center en MindLabs.

Artificial Intelligence (Al) is een snelgroeiende technologie die steeds meer invloed heeft op de gezondheidszorg. Het kan helpen om de kwaliteit van zorg te verbeteren en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen. Voor succesvolle implementatie van technologie is acceptatie ervan – door zowel de zorgverlener als zorgvrager – randvoorwaardelijk. Wat weten we al uit de literatuur en wat zeggen zorgverleners en zorgvragers zelf? En hoe ontwerpen we Al op een manier zodat deze goed landt?

Dit hybride event, georganiseerd door CIC, Slimmer Leven en MindLabs, is zowel online als offline te volgen. De fysieke locatie is het MindLabs-gebouw in de Spoorzone in Tilburg.

Programma
15.00 uur: Ontvangst van gasten die fysiek aanwezig zijn
15:30 uur: Start webinar door dagvoorzitter Cindy de Koning
15:40 uur: Presentatie prof. dr. Wijnand IJsselsteijn (TU/e, EAISI)
16.00 uur: Bijdragen van:

  • Mandy Aalderink – AI architect ETZ
  • Carmen Platschorre – innovatieadviseur tanteLouise
  • Charlotte van Sassen – huisarts en oprichter Huisartsen van Nederland
  • Martijn Franken – klinisch fysicus Bravis ziekenhuis

16:30 uur: Rondetafelgesprek onder leiding van Cindy de Koning met de sprekers. Wat zijn de kansen én aandachtspunten als het gaat om de acceptatie van AI door professionals?
17:00 uur: Afsluiting

Voor fysieke deelnemers
17:00 uur: Netwerkborrel

Wil jij je aanmelden voor het webinar? Dat kan via de onderstaande knop. Let wel: het aantal plekken voor het offline deel is beperkt.

Aanmelden

Bron: Coöperatie Slimmer Leven

Verpleegkundige steekt z'n hand uit naar de camera en houdt een rood hartje met daarin het woord AI vast. Daaromheen allerlei tekens en symbolen die te maken hebben met AI en zorg