ahti Connect: De digitale dokter - AI versus IQ

27 september 2018 15:30 - 13:30
Locatie
AHTC, Amsterdam

Donderdag 27 september 2018 van 15:30 - 18:00 uur is de aftrap van een nieuw seizoen van ahti Connect. Het thema voor deze bijeenkomst is: 'De digitale dokter: AI versus IQ'. Ahti Connect is een tweemaandelijks netwerkevent dat wetenschappers, zorgprofessionals, ondernemers en beleidsmakers uit de zorg bij elkaar brengt. Twee sprekers uit verschillende gebieden gaan met elkaar de discussie aan en delen hun kennis over een thema op het gebied van zorg, data, technologie en ondernemerschap.

 

AI versus IQ

Tegenwoordig is het toepassen van machine learning niet meer weg te denken. Dit geldt ook voor de zorg. Met behulp van machine learning worden (complexe) patronen gezocht in grote hoeveelheden data. Inmiddels zijn algoritmes die hieruit voortkomen slimmer dan de mens zelf. In de zorg biedt dit mogelijkheden om professionals te ondersteunen bij bijvoorbeeld diagnoses.

Hoe verandert de rol van medische professionals als gevolg hiervan en waar liggen de kansen en de bedreigingen? Gaan we in de toekomst nog wel naar de huisarts of krijgen wij advies van de computer?

 

Programma

15:30 - 16:00 Inloop (Koffie, thee etc.)
16:00 - 16:05 Introductie (ahti)
16:05 - 16:25 Wouter Kroese (Pacmed)
16:25 - 16:45 Bert-Jan van den Born (Amsterdam UMC)
16:45 - 17:00 Vragen en Discussie
17:00 - 18:00 Netwerken (Drinks & Snacks)

 

Sprekers

Wouter Kroese is medeoprichter van Pacmed. Binnen Pacmed ontwikkelt Wouter nieuwe kennis voor diagnostiek en behandeling op basis van grote databestanden en machine learning. Een voorbeeld hiervan is welke antibiotica het beste werkt op basis van informatie over de patiënt. Deze kennis helpt de arts om tot betere beslissingen te komen.

Bert-Jan van den Born is cardioloog in het Amsterdam UMC en hoogleraar. Zijn leerstoel richt zich o.a. op cardiovasculair onderzoek bij verschillende etnische groepen in het Helius cohort. Daarnaast werkt hij aan de integratie van slimme algoritmen voor CVRM in de medische praktijk inclusief de verschuiving naar thuismonitoring.

 

Aanmelden

Toegang voor dit event is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden kan via Eventbrite!