De eindgebruiker centraal

Bij het ontwikkelen van je innovatie is het belangrijk dat je innovatie goed aansluit bij de behoeften van de eindgebruiker. Je idee kan nog zo geweldig zijn, maar als het niet matcht met de mensen die het uiteindelijk moeten gaan gebruiken, wordt implementatie lastig. Zorg dat je weet hoe je innovatie van invloed is op het proces van de eindgebruiker; check dus niet alleen wat een innovatie precies moet kunnen, maar let bijvoorbeeld ook op hoe je innovatie later gebruikt gaat worden. Sluit de innovatie aan op de omgeving waarin het gebruikt wordt?

Door de eindgebruikers gedurende het gehele proces te betrekken en tussentijds te blijven toetsen, kun je vroegtijdig al problemen opsporen en aanpassingen maken waar nodig. Hoe zorg jij ervoor dat je innovatie aansluit bij je gebruikers? Of heb je tips om tot co-creatie te komen?

Antwoorden

Sophia Drijsten - 01 november 2022 om 16:09

Hi Nathalie,

Belangrijk onderwerp! Veelvoorkomende punt oplossingen bieden uiteindelijk vaak niet het gewenste resultaat omdat de eindgebruiker niet is meegenomen in het hele proces. Goed om gezamenlijk te kijken naar manieren om dit te voorkomen.