Winnaars Henri Termeer Transatlantic Connections Award Bekend!

22 april 2022

De winnaars van de de Henri Termeer Transatlantic Connections Award 2022 zijn zojuist bekend gemaakt op de conferentie Innovation for Health. De winnaars van dit jaar zijn: Kasper Roet, van QurAlis Corporation en Koenraad Wiedhaup, van Leyden Labs. Beiden, van harte gefeliciteerd!

"We zijn verheugd om de winnaars van de Henri Termeer Transatlantic Connections Award 2022, Kasper Roet en Koenraad Wiedhaup, bekend te maken, omdat zij beiden deze prijs verdienen vanwege hun uitzonderlijke professionele achtergrond en toewijding aan de idealen van Henri Termeer", aldus Belinda Termeer, voorzitter en medeoprichter van The Termeer Foundation. "Ze hebben een groot vermogen getoond om leiderschap te combineren met innovatie binnen hun bedrijven terwijl ze verschillende wetenschappelijke paden nastreven naar de ontwikkeling van baanbrekende geneesmiddelen."

De Henri Termeer Transatlantic Connections Award begon als onderdeel van een overeenkomst in juli 2019 tussen het Massachusetts Office of International Trade and Investment en het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat, dat een Memorandum of Understanding heeft opgesteld en ondertekend dat de basis heeft gelegd voor een Massachusetts – Netherlands Transatlantic Life Sciences Partnership. Ondertekenaars waren onder meer de Henri A. Termeer Tribute Committee, Topsector Life Sciences & Health (Health-Holland), MassBio en HollandBIO; allen stemden ermee in om steun te verlenen en activiteiten te organiseren om de transatlantische samenwerking tussen de twee biotechnologische ecosystemen te bevorderen. 

"De Henri Termeer Transatlantic Connections Award creëert aanzienlijke kansen voor de deelnemers om te netwerken, te leren en mogelijk samen te werken met life science-professionals in twee van de belangrijkste life sciences gemeenschappen", zegt Hans Schikan, Topteam lid van Health~Holland en lid van de Henri Termeer Steering Committee Transatlantic Connections Award. "In de loop van het komende jaar als winnaars en daarna als Termeer Fellows, zullen zij verschillende kansen krijgen om hun kennis van de wereldwijde life science-sector te vergroten en de basis te leggen voor toekomstig bedrijfssucces."

Elk jaar selecteren de Termeer Foundation en Health~Holland twee opkomende life science-ondernemers, een in Massachusetts en een in Nederland, die innovatieve biomedische onderzoeksactiviteiten leiden en wiens programma's het potentieel hebben om de transatlantische betrekkingen tussen de twee life science-regio's te versterken. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun aanvankelijk ondernemerssucces bij het opzetten van een life science-bedrijf dat aan bepaalde wetenschappelijke en financiële criteria voldoet, een sterke interesse toont in het begeleiden van andere jonge ondernemers en de bereidheid heeft om extra betrokken te zijn bij de programma's van de Termeer Foundation. De winnaars ontvangen ook de Fellowship-status binnen The Termeer Foundation, inclusief toegang tot ervaren mentoren in de gezondheidszorg, netwerken met collega-ondernemers en erkenning tijdens de jaarlijkse Termeer Fellows Celebration. Verder worden de winnaars uitgenodigd om een ​​week lang het bedrijf en de lokale biotechnologiesector van hun mede-winnaar te bezoeken en deel te nemen aan aanvullende leer-, netwerk- en culturele evenementen op die locatie.

"Toen QurAlis werd opgericht, erkenden we dat zelfs in een vroeg stadium de ontwikkeling van medicijnen voor de behandeling van neurodegeneratieve ziekten geen grenzen of geografische beperkingen kent", zegt Kasper Roet, medeoprichter en Chief Executive Officer van QurAlis. "Het is niet alleen een eer om geselecteerd te worden om de Transatlantic Connections Award te ontvangen, maar ook een uitstekend platform om belangrijke relaties buiten onze sector te creëren."

"Het ontvangen van de Termeer Transatlantic Connections Award en de erkenning van de visie van ons bedrijf is een prachtig compliment voor het werk dat we tot nu toe hebben gedaan", zegt Koenraad Wiedhaup, mede-oprichter en Chief Executive Officer van Leyden Labs. "Ik ben verheugd om deel uit te maken van de gevestigde link tussen de biotech-ecosystemen van Massachusetts en Nederland, geïnspireerd door Henri Termeer, en kijk ernaar uit om deel te nemen aan de komende programma's met mijn mede-winnaar.