VRelax haalt €1.2mln op voor expansie!

21 mei 2024

Healthy.Capital, Knop Ventures, en toetredend CCO Sander Paul van Tongeren, investeren samen €1,2 mln in VRelax, de B2B marktleider in de bestrijding van psychische klachten binnen de GGZ met Virtual Reality. De investering stelt de ondernemers in staat om sneller te groeien in Nederland en in een latere fase de internationale expansie beter te kunnen borgen.

Foto: VRelax bestuur v.l.n.r. Marieke Jongma (COO), Chris Boonstra (CFO) en Stefan Vogelzang (CEO). Sander Paul van Tongeren staat niet op foto maar is nieuw toegetreden als CCO.

VRelax heeft met ruim 200+ klanten binnen GGZ-instellingen, langdurige zorginstellingen en ziekenhuizen landelijke dekking. In landen als Zweden, België, Engeland, Ierland, Duitsland, Zuid-Korea, Canada, de Verenigde Staten maken organisaties gebruik van VRelax en doen zij samen met het bedrijf wetenschappelijk onderzoek.

De innovatieve VR applicatie van VRelax biedt talloze levensechte en unieke VR werelden aan voor directe ontspanning. Deze werelden zijn verrijkt met goed doordachte virtuele interacties en verschillende oefeningen voor directe afleiding en ontspanning. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat gebruikers binnen 10 minuten 40% minder stress ervaren. Duizenden patiënten maken elke dag gebruik van de applicatie en verminderen zo de werkdruk voor zorgprofessionals.

“Wij willen zorgaanbieders helpen in de transitie naar betaalbare en toegankelijke zorg,” zegt Stefan Vogelzang, CEO van VRelax. “Waar het systeem vastloopt in traditionele behandelmethoden en de wachtrijen groter worden, is onze applicatie een oplossing voor dit groeiende probleem door effectiever te ondersteunen in het behandelproces, incidenten te verminderen en tijd en geld te besparen voor de organisatie. VRelax zet in op het versterken van coping en veerkracht van gebruikers. Wij zijn een disruptieve speler in het veld van stress-, en burn-outbestrijding met kwaliteit, co-creatie en validatie als belangrijke pijlers”.

“Wetenschappelijk gevalideerde digitale oplossingen, die het mentale welzijn van patiënten aantoonbaar verbeteren en zodoende de werkdruk voor zorgmedewerkers binnen de GGZ, langdurige thuiszorg en ziekenhuizen helpt verlagen, zijn innovaties die wij graag helpen opschalen.” zegt Douwe Jippes, managing partner en co-founder van Healthy.Capital. “Wij geloven in de visie van de founders ’meer brillen en minder pillen’. Dit sluit aan bij onze impact missie om zorg toegankelijk en betaalbaar te kunnen houden.”

Valerie van den Brink van Knop Ventures zegt: “Het verbeteren van het welzijn van de mens en samenleving is een belangrijk investeringsthema voor Knop Ventures en de family office in het algemeen. We zien dat de wetenschappelijk gevalideerde oplossing van VRelax een positieve impact heeft op zowel de patiënt als zorgverlener, en kijken ernaar uit het managementteam te ondersteunen in hun missie om deze impact verder uit te bouwen.”

Over VRelax

Het in 2019 opgerichte VRelax uit Groningen biedt een Virtual Reality app, speciaal ontwikkeld voor mensen met mentale en fysieke klachten. Het is niet alleen een ontspanningstool tegen stress, burn-out, angst en somberheid, maar ook een afleidingstool voor lichamelijk ongemak en medisch technische handelingen. De applicatie is ontwikkeld samen met patiënten, zorgprofessionals en clinici. Het biedt maatwerk, is van toegevoegde waarde voor de eindgebruikers en is betaalbaar, veilig en schaalbaar. Dit is wat de zorg nu nodig heeft. Het groeiende team bestaat uit enthousiaste, creatieve en gedreven mensen uit de zorg, wetenschap en ICT-industrie. VRelax werkt met zorgverzekeraars en overheid om op strategisch en landelijk niveau te kijken wat nodig is om goede zorgtechnologie bereikbaar te maken.

De oprichters zijn, naast Stefan (CEO), Marieke Jongma (COO), Chris Boonstra (CFO), Fabian Debats (Content), Jelmer Althuis (Spatial Audio) en professor Wim Veling (UMCG). De investering wordt gebruikt om met name de Sales en Customer Success teams verder te versterken. Het bedrijf heeft reeds meerdere vacatures openstaan.
In 2022 was VRelax één van de finalisten van de Nationale Zorginnovatieprijs. 

Over Healthy.Capital

Healthy.Capital is een toonaangevend vroegefase-investeringsfonds gevestigd in Nederland, gericht op zorgstartups met een visie om de gezondheidszorg te transformeren. Healthy.Capital is opgericht in 2018 en heeft momenteel € 40 miljoen onder beheer. Als impactgedreven investeerder verhoogt Healthy.Capital de toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg voor iedereen. Healthy.Capital heeft 14 investeringen gedaan, zoals in de geestelijke gezondheidszorg vernieuwer OpenUp en de digitale therapeutic Clear.bio.

Over Knop Ventures

Knop Ventures is een early-stage venture capital fonds dat investeert in startups die werken aan een betere wereld. Als onderdeel van een family office verbonden aan de familie Pon, hanteren we een langetermijnfocus. We hechten waarde aan relaties en investeren in mensen en teams die aansluiten bij onze waarden. We streven naar bewuste rendementen en bouwen voort op wat we hebben voor toekomstige generaties.

Bron: VRelax

VRelax bestuur poseert in/naast een boom in een grasveld. V.l.n.r. Marieke Jongma (COO), Chris Boonstra (CFO) en Stefan Vogelzang (CEO). Sander Paul van Tongeren staat niet op foto maar is nieuw toegetreden als CCO.