TrueSim wint vakjurypijs en Wolk publieksprijs!

11 juni 2020

Rotterdam, 11 juni 2020 - Op het LSH010 ontbijt zijn de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020 bekend gemaakt. TrueSim en Wolk Heupairbag zijn uitgeroepen tot winnaars. TrueSim ontving de vakjury prijs van €10.000,-. Waar het publiek koos voor Wolk Heupairbag als winnaar van de €5.000,- publieksprijs. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te ondersteunen bij de opschaling van hun innovatie.

TrueSim wint vakjuryprijs

TrueSim biedt de mogelijkheid aan zorgprofessionals om interactieve en realistische simulatietraining uit te voeren met behulp van Augmented Reality (AR). De kosten voor de training zijn lager, het leerrendement hoger en de kwaliteit beter. De klinische blik wordt op een unieke wijze getraind al vóórdat de echte patiënt daadwerkelijk zorg ontvangt.

Carmen van Vilsteren, boegbeeld Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) en jurylid Natonale Zorginnovatieprijs 2020, "TrueSim maakt het mogelijk dat noodsituaties in de zorg middels simulatietrainingen op een zo'n natuurlijk mogelijk manier voorbereid kunnen worden door de arts. TrueSim is innovatief en impact op de effectiviteit van de arts en daarmee op de zorg van de patient is groot."

Blij onverwachts kwamen de oprichters, Pieter Tegelaers en Jas Hashem van TrueSim naar het LSH010 ontbijt om de vakjuryprijs van de Nationale Zorginnovatieprijs in ontvangst te nemen. Zie hieronder de video.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=I5usPlmdfZA&feature=youtu.be]

Wolk wint publieksprijs

De Wolk Heupairbag is de airbag die zorgt voor een zachte landing als je valt. Dit voorkomt heupfracturen. Zo beweeg je vrij en zeker, want je heupen zijn écht beschermd. Je draagt de Wolk Heupairbag eenvoudig onder je kleding. Dankzijn het valalarm wordt een val per sms, met vermelding van de locatie, aan een contactpersoon doorgeven.

In totaal werden 3.638 stemmen uitgebracht door het publiek. De zorginnovatie Wolk Heupairbag kreeg 26% procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren Indicatieloze dagbesteding en Webshop Gewoon hanidig beide met 15% procent van de stemmen.

Filippo van Hellenberg Hubar, Wolk Heupairbag over het winnen van de publieksprijs: "Het winnen van de publieksprijs betekend voor ons erkenning van ons werk in de in intramurale zorg. Heel blij mee!"

[video:https://youtu.be/zKppi0HXV_E]

Zorginnovatie.nl helpt kansrijke innovaties versnellen!

“Het is belangrijk om goede innovaties in de spotlight te zetten, want het is vaak verre van simpel. En nog belangrijker dan de geldprijs is de bekendheid en aandacht die hopelijk een flinke bijdrage levert aan versnelling en verspreiding van de prijswinnende innovatie over Nederland”, aldus Carmen van Vilsteren. Dit jaar meldden ruim 90 innovaties zich aan voor de prijs, waaruit tien genomineerden werden geselecteerd tijdens regionale voorrondes. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, toekomstbestendigheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt en zorgverlener

Zorginnovatie.nl

Zorginnovatie.nl is een open platform en community voor co-creatie van innovaties in zorg en welzijn. Iedereen kan hier ideeën delen en bijdragen aan de ontwikkeling van ideeën van anderen. Samen versnellen we innovatie in zorg en welzijn. Onze belangrijkste drivers zijn ‘Verbinden’ en ‘Versnellen’.

ZorgInnovatie is onderdeel van de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland), en wordt gesteund door zestien partners, waaronder tien regionale zorginnovatienetwerken.

Over Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland)

De Topsector Life Sciences & Health initieert en stimuleert interdisciplinaire onderzoek en ontwikkeling in publiek-private samenwerkingsverband. Door het aantrekken van financiering, het delen van best practices, het verbinden van partijen en de eenduidige Health~Holland branding stimuleert de Topsector een productieve infrastructuur.

Ook interessant

Nieuws
Image

Slaaprobot in de zorg

21 oktober 2019