Terugblik Innovatiecafé op het Gezondheidsfestival ‘Rebelleren kun je leren’

26 september 2023

Het was een bruisende dag vol kennis, inspiratie en praktijkvoorbeelden op 18 september tijdens het Gezondheidsfestival van Hi!Noord. Het Gevangenismuseum in Veenhuizen was het decor voor het festival met als thema Rebelleren kun je leren. Hier werd het podium gegeven aan koplopers die met hun rebelse manier van gezondheidsdenken en -doen vooroplopen én anderen met zich mee krijgen. Onderdeel van het programma was het Innovatiecafé van Zorg voor innoveren en Zorginnovatie.nl.

Innovatiecafé op het Gezondheidsfestival

Dit jaar geven we met de Innovatiecafés aandacht aan regionale (domeinoverstijgende) innovatie en transformatie. Door het delen van kennis en ervaring willen wij een bijdrage leveren aan het doorontwikkelen en verder uitrollen van succesvolle zorginnovaties in andere regio’s. Ook hopen we zorgaanbieders inzicht te geven in wat wel werkt en wat juist niet, en hen te inspireren om goede voorbeelden over te nemen (van ‘not invented here naar proudly copied from’).

Drie mannen zitten aan een tafel in het Innovatiecafé en zijn druk in gesprek. Twee zitten met de rug naar de camera toe, de middelste zit met zijn gezicht naar de camera toe en kijkt een van de mannen aan en maakt een gebaar met zijn hand. Op de achtergrond staat nog een groepje mensen te praten.

 

Het innovatiecafé op het Gezondheidsfestival in de regio noord had dit keer een andere opzet. Op het festivalterrein was een grote stretchtent omgebouwd tot het grootste non-alcoholische café van Nederland. Bezoekers van het Gezondheidsfestival konden in dit Innovatiecafé gedurende de hele dag langskomen om hun dorst naar kennis, ervaring en wijsheid te lessen. Hier konden ze in gesprek gaan met vertegenwoordigers van verschillende nationale partijen. Zij weten alles over slimme routes, hulpbronnen en domeinoverstijgende samenwerking en stonden klaar om de bezoekers te woord te staan.

De aanwezige experts met wie ze in gesprek konden waren:

  • Bob Tieke - Nederlandse Zorgautoriteit
  • Hans Ossebaard - Zorginstituut Nederland
  • Tonnie Rijkers - RVO
  • Vincent Theunissen - Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Samenleving
  • Leo Jetten - ZonMw / Nederlands Implementatie Collectief.
De aanwezige experts poseren voor een foto in het innovatiecafe. Links staat een banner waarop staat 'Welkom bij het innovatiecafe'. Dan van links naar rechts staan Bob Tieke, Leo Jetten, Hans Ossebaard, Tonnie Rijkers en Vincent Theunissen.

 

Enthousiast?

We hopen dat dit event heeft gezorgd voor waardevolle kennisuitwisseling en het opdoen van relevante contacten. Wil jij nou ook meer leren over domeinoverstijgende innovaties? Op 30 november staat het volgende Innovatiecafé Regionale Samenwerking gepland, dit keer in regio west bij de Tolhuistuin in Amsterdam. Houd onze website en LinkedIn in de gaten voor de laatste updates!

Zonnige foto van het festivalterrein, waar mensen tijdens de lunchpauze aan picknick tafels zitten en in groepjes staan te praten.