Sustainable Healthcare Challenge Traject

07 maart 2022

Als Sustainable Healthcare Challenge zijn wij altijd bezig met het inspireren, stimuleren en faciliteren van duurzaam ondernemerschap in in de gezondheidszorg. Dit jaar introduceren we een nieuw evenement; de Crack the Health Code! Graag nemen we je mee in dit nieuwe concept en leggen we alvast wat uit over het aansluitende SHC-traject.

1. Crack-the-Health-Code

Crack-the-Health-Code: de sleutel tot innovatie in de gezondheidszorg

Op 19 maart 2022 organiseren wij voor het eerst in de geschiedenis van de SHC de Crack-the-Health-Code (CTHC) in het Erasmus Centre for Entrepreneurship te Rotterdam. Dit evenement bestaat uit een dagvullend programma, waarin studenten en young professionals de uitdaging aangaan om binnen een korte tijd oplossingen te bedenken voor complexe zorgproblemen. Dit zullen ze doen volgens het “hacking” principe: in een snelkookpan van creativiteit tot nieuwe inzichten komen.

Innoveren op het randje van de zorg

Tijdens de CTHC worden de deelnemers door verschillende coaches en door middel van workshops gestimuleerd om out-of-the-box te denken. Immers, het probleem dat ze voor hun kiezen krijgen kan in de huidige context van de zorg nog niet opgelost worden en behoeft dus een andere benadering. Hiermee verbinden we de CTHC ook aan ons jaarthema: “Op het randje van de zorg”. Om out-of-the-box te kunnen denken, moet je namelijk het randje van de zorg opzoeken en waar mogelijk de grenzen van de zorg verleggen. Daarom luidt de titel van de CTHC: “Innoveren op het randje van de zorg”.

Aansluiting SHC-filosofie

Naast dat de CTHC thematisch binnen het jaarthema van de SHC 2021-2022 past, sluit het evenement inhoudelijk aan bij meerdere doelstellingen van de SHC, zoals het stimuleren en verbinden van jonge ondernemers. Omdat studenten en young professionals tijdens de CTHC aangespoord worden om op creatieve wijze buiten de begane paden te gaan, stimuleert en ondersteunt de invulling van het evenement jonge ondernemers in het najagen van hun ideeën. Daarnaast verbinden we tijdens de CTHC deelnemers vanuit verschillende praktijk inhoudelijke disciplines met elkaar. Wij geloven dat uit deze bijzondere samenwerking nog betere oplossingen zullen voortvloeien.

We kijken uit naar deze bijzondere dag en hopen stiekem dat de groepjes het hacken met elkaar zó verrassend en leuk hebben gevonden dat we ze met hun oplossing voor een complex zorgprobleem kunnen verwelkomen in het SHC-traject!

2. SHC-traject 

Stoomcursus hoe-valideer-ik-mijn-business-idee: het SHC-traject

Nadat onze doelgroep geïnspireerd is geraakt voor zorginnovatie tijdens de Inspirator en gestimuleerd is om creatieve zorgoplossingen te bedenken tijdens de Crack-the-Health-Code, duiken we tijdens het SHC-traject nog dieper in hun zorgoplossing. Gedurende het SHC-traject bieden we de jonge zorgondernemers van de toekomst de ultieme mogelijkheid om hun zorgidee werkelijkheid te laten worden. Deze jonge zorgondernemers hebben het volgende gemeen: ze zijn ambitieus, enthousiast en onuitputtelijk nieuwsgierig! De perfecte combinatie om hun schouders te zetten onder de validatie van hun zorgoplossing.

Een bomvol programma

Het SHC-traject bestaat uit een programma verspreid over 3 maanden, waarin nét opgerichte startups hun business idee gaan valideren. Aan de hand van cursusavonden, waarop ze door experts in een bepaald vakgebied worden onderwezen, bouwen de startups een portfolio op. Dit portfolio bestaat uit onder andere uit een probleemdefinitie, omschrijving van het prototype en commerciële strategie. Op deze manier heeft de startup na het traject een tastbaar actieplan liggen om zich door te blijven ontwikkelen. De opbouw van dit portfolio zullen ze niet alleen doen, want ze worden bijgestaan door een ervaren coach die aansluit bij hun specifieke propositie. Als afsluiter van het traject zullen de deelnemers een pitch training krijgen om ze te leren hoe ze hun business idee moeten presenteren tegenover potentiële klanten, partners of investeerders. 

Waarom is het SHC-traject zo belangrijk?

Aan het eind van het traject kunnen de deelnemende startups terugkijken op een stoomcursus hoe-valideer-ik-mijn-business-idee. Hiermee faciliteert de SHC met haar diverse netwerk aan partners, coaches en support partijen innovatie in de gezondheidszorg daar waar de drempel het hoogst lijkt: aan het begin!

Tickets: https://shop.eventix.io/8c486640-d5e1-11e7-be37-cb006544dc92/tickets?event=ecd32ed5-ff22-4f76-9711-f49f12836f50