Regiopartner in de spotlight: VitaValley

21 juni 2021

Deze maand in de spotlight: VitaValley - een onafhankelijke netwerkorganisatie die innovaties realiseert met grote impact op het werk van zorgprofessionals en de gezondheid van burgers. Deze spotlight staat in het teken van het 2diabeat programma, mede geïnitieerd en uitgevoerd door VitaValley. Maar waar staat het programma precies voor?

Dit unieke programma strijdt tegen diabetes type 2. Doe jij ook mee?
2diabeat is een landelijk programma met als doel om de opmars van diabetes type 2 in Nederland te stoppen. Door middel van een integrale aanpak, waarbij lokale actoren zoals huisartsen, sport- en beweegprofessionals, werkgevers, gemeenten én betrokken wijk- en dorpsbewoners worden betrokken, zet 2diabeat in op leefstijlverandering van het individu. Op die manier kunnen we samen de opmars van diabetes type 2 stoppen!

Door middel van een toegankelijke leefstijlkaart wordt het gezondheidsaanbod in wijken en dorpen in kaart gebracht. Met behulp van deze leefstijlkaart én een lokale aanjager in de wijk worden bewoners gestimuleerd om gezond te eten, voldoende te bewegen en aandacht te besteden aan ontspanning en mentale gezondheid. Het programma zet in op preventie van diabetes type 2 én, indien mogelijk, het omkeren van deze aandoening.

Fysiotherapeut Jürgen over 2diabeat in ‘zijn’ wijk in Arnhem
Dit voorjaar is 2diabeat van start gegaan in de wijk Geitenkamp in Arnhem. Fysiotherapeut Jürgen Meyer is lokale aanjager van 2diabeat in deze wijk en vertelt erover in dit filmpje.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=WlQeFhXfAI8 autoplay:0]

Start jij met 2diabeat in jouw wijk, dorp of gemeente?

Oók jij kan de opmars van diabetes type 2 in jouw wijk, dorp of gemeente stoppen. Als lokale aanjager wordt je ondersteund door het landelijke programmateam van 2diabeat en krijg je toegang tot een praktische toolbox die jou helpt inspirerende en enthousiasmerende meet-ups in jouw omgeving te organiseren.

Ben je benieuwd hoe je van start kan gaan met 2diabeat in jouw wijk, dorp of gemeente? Schuif online aan bij de Web & Breakfast sessies op 25 juni en 29 juni van 08:30 tot 08:55 uur. Terwijl jij van je ontbijt en eerste koffie van de dag geniet, praat het programmateam van 2diabeat je bij over alle ontwikkelingen omtrent het programma.

Schuif aan en leer meer over 2diabeat in jouw wijk, dorp of gemeente!

  • Web & Breaktfast met Paul Blokhuis | 25 juni | 08:30 – 08:55 | In gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis! Over gezonde wijken in Arnhem en Den Haag. | Klik hier voor meer informatie en meld je direct aan.
  • Web & Breakfast | 29 juni | 08:30 - 08:55 uur | Ervaringen met 2diabeat in de wijk | Meld je hier aan.