Podcast: zorgvernieuwers en de nieuwe focus op gezondheid

09 november 2022

Aflevering drie van Zorg voor innoveren - de podcast is online! Dit keer is de focus op gezondheid in plaats van ziekte het thema. De overheid heeft zich ten doel gesteld dat in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid leven. Daarnaast moet de ziektelast door een ongezonde leefstijl en leefomgeving met 30% zijn afgenomen; een nieuwe nadruk op welzijn in plaats van ziek-zijn. Maar wat betekent dit voor zorgvernieuwers? Beluister de antwoorden in deze aflevering! Lekker luisteren tijdens de wandeling naar je werk of op de fiets naar de supermarkt.

Luister nu!

Te gast in deze aflevering zijn: Hanneke Molema, gezondheidswetenschapper en bij TNO verantwoordelijk voor het programma Lifestyle for health. En Wim Tilburgs, ervaringsdeskundige en oprichter van Stichting Je leefstijl als medicijn.

Leefstijl wordt steeds belangrijker en daarmee ook de focus op preventie. Door gezond te leven, kun je het verloop van mogelijke aandoeningen sterk beïnvloeden. Daardoor kunnen mensen zo zelfstandig mogelijk blijven leven en houden ze de regie in eigen hand. Bijvoorbeeld via e-health, apps en gadgets die een gezonde leefstijl op een actieve manier stimuleren. Welke rol kunnen innovatoren spelen in die nieuwe focus op gezondheid?

Luisteren

Luister op de fiets, in de trein of tijdens een wandeling via een van de applicaties zoals Spotify of Google Podcasts. Via onderstaande knop kun je kiezen uit jouw favoriet. Vergeet Zorg voor innoveren niet te volgen via jouw favoriete podcast-app. Veel luisterplezier! 

Luister nu!

Bron: Zorg voor innoveren

Oldschool microfoon, daarnaast het logo van Zorg voor innoveren, met daaronder de tekst 'de podcast'