Podcast - Pioniers van de Zorg: Winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs

30 mei 2024

Kunnen technologie en persoonlijke zorg hand in hand gaan? Tijdens de Zorg & ict-beurs schitterde Juvoly door de prestigieuze vakjuryprijs van €10.000 in de wacht te slepen met hun baanbrekende QuickConsult. Deze innovatieve technologie transformeert de huisartsenzorg door consulten niet alleen efficiënter, maar ook persoonlijker te maken. Valtes ontving de zeer gewaardeerde publieksprijs, met een ruime meederheid aan stemmen, ter waarde van €5.000. Valtes helpt met hun innovatieve gepersonaliseerde digitale assistent mensen die 'gewoon voor een ander zorgen'. Hiermee bieden zij mantelzorgers de hoognodige persoonlijke ondersteuning. 

In deze nieuwste aflevering van De Pepper Podcast gaan Jelle Drijver en Jos Hummelen in gesprek met Thomas Kluiters, co-founder van Juvoly, en Erjen Derks, co-founder van Valtes. Luister de podcast om te ontdekken hoe Juvoly en Valtes de zorgsector revolutioneren en wat dit betekent voor patiënten, huisartsen en mantelzorgers.   

Luister de podcast!

“Waar we ons in onderscheiden, is dat we echt focussen op het leveren van goede spraakherkenning in de zorg.” - Thomas Kluiters, co-founder Juvoly 

Juvoly's QuickConsult maakt huisartsenzorg persoonlijk en efficiënt

Met Juvoly's innovatieve QuickConsult wordt het bezoek aan de huisarts weer een leukere en persoonlijke ervaring. De technologie luistert mee met het gesprek tussen patiënt en huisarts. Na afloop van het consult wordt het gesprek automatisch samengevat in een gestructureerd verslag, dankzij geavanceerde spraakherkenningstechnologie die specifiek is afgestemd op de eerstelijnszorg. Luister de podcast en leer meer over hun innovatieve zorginnovatie!

Valtes: voor mensen die 'gewoon zorgen voor een ander' 

Valtes ondersteunt mensen die ‘gewoon zorgen voor een ander’. Hun gepersonaliseerde digitale assistent biedt mantelzorgers niet alleen tips en trucs, maar ook persoonlijk advies op maat, afgestemd op de specifieke context en omstandigheden. Valtes helpt gemeenten om mantelzorgers te bereiken en persoonlijke ondersteuning te bieden. Luister de podcast om er alles over te weten te komen.

“Op dit moment hebben mantelzorgers niet altijd de juiste informatie. Valtes voorziet deze mensen van de juiste info in de juiste context die past bij hun specifieke zorgsituatie.” - Erjen Derks, co-founder Valtes

Luister de podcast!

Over de Nationale Zorginnovatieprijs

Het blijft voor zorgondernemers een uitdaging om hun bedrijf daadwerkelijk tot een succes te maken, ook al hebben ze hun innovatie uitgebreid getest en op de markt gebracht. Om deze ondernemers te stimuleren, reikte Zorginnovatie.nl in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit voor de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. De winst bestaat uit de vakjuryprijs ter waarde van €10.000 of de publieksprijs ter waarde van €5.000. Daarnaast krijgen de winnaars professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van hun innovatie. 

De publieksprijs in 2024 werd mede mogelijk gemaakt door Growtivity. In 2025 zal de Nationale Zorginnovatieprijs weer opnieuw worden uitgereikt! Ben je geïntereseerd? Blijf op de hoogte via Zorginnovatie.nl

De Pepper Podcast

Jelle Drijver en Jos Hummelen hebben vorig jaar vanuit ROM Utrecht Region, Dotslash Utrecht en Impact033 De Pepper Podcast in het leven geroepen om ondernemers een stevige oppepper te geven op het gebied van de gezonde mens, de gezonde leefomgeving of de gezonde samenleving. In de podcast komen verschillende innovatieve en ambitieuze ondernemers aan het woord, met in deze aflevering de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024.  

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Health HubHealth~HollandROM Utrecht Region en UtrechtInc.

De vier heren staan rondom een rode tafel op de Zorg & ict beurs. Van links naar rechts: Jos Hummelen, Jelle Drijver, Erjen Derks, Thomas Kuijpers. Alle vier staan ze achter een microfoon en hebben ze een koptelefoon op.