Pharmi één van de meest veelbelovende academische startup in Nederland!

08 oktober 2022

Pharmi, regiofinalist van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021, is één van de tien winnaars van de Academic Startup Competition! Samen met de andere winnaars hebben ze de titel 'The Most Promising Academic Startup in the Netherlands' verdiend. Daarbovenop mogen ze op een business trip naar de Verenigde Staten. De andere winnaars zijn: TargED biopharmaceuticals, Time-travelling Milkman, Carbyon, Quix Quantum bv, Mantispectra bv, Sensip-dx, Exit071, Cellcius bv, en ImcoMet bv.

Jury beoordeling

Na het beoordelen van de pitches van elke finalist, werden de tien winnaars gekozen door een gerenommeerde jury. De winnaars zijn gekozen op basis van team structuur, business model, disruptieve innovatie, track record en progressie en de maatschappelijke impact. 

Finale

Ed Brinksma, Chairman Executive Board van de Erasmus Universiteit Rotterdam, opende de dag. Ilknur Dönmez, van de directie ondernemerschap bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, benadrukte het belang van academia die nieuwe ondernemingen starten. Tijdens het valorisatie panel spraken Margrethe Jonkman (President Netherlands Academy of Technology and Innovation), Mirjam van Praag (President VU Amsterdam) en Constantijn van Oranje-Nassau (Special Envoy Techleap) over de prestaties en toekomstige doelen van het Nederlandse startup ecosysteem. 

Tijdens het Founders Panel bspraken voorgaande ASC winnaars Aman Jindal (oprichter Denoize) en Jeroen ter Schiphort (medeoprichter Lusoco) hoe deelnemen aan de ASC hun ondernemingen heeft versneld. Ook spraken ze over hun ervaringen in het ondernemen in een internationale omgeving. 

Academic Startup Competition 2022

De Academic Startup Competition zoekt naar startups die gelinkt zijn aan de academische wereld. We bieden een podium aan academische ondernemers uit alle vakgebieden.

Het ASC wil academische startups valoriseren in hun respectievelijke vakgebieden, maar ze ook in contact brengen met startups uit andere vakgebieden. Het delen van vaardigheden, kennis en expertise is waarom we verschillende en diverse organisaties in ons netwerk willen opnemen. Dit doen we door nationale en internationale erkenning te geven aan academische startups die innovatieve oplossingen bieden voor wereldwijde uitdagingen.

Bron: Academic Startup Competition

Trofeeën