Partnership tussen Menzis en Health Valley!

08 juli 2020

Vanaf 1 juli start Menzis met het Life Sciences & Health netwerk Health Valley een partnership. Door de samenwerking worden innovaties in het zorgveld gestimuleerd en versneld, om zo de kwaliteit van zorg te verbeteren en de leefkracht van mensen verder te versterken. Een belangrijke nieuwe samenwerking om de gezondheid van morgen vandaag al mogelijk te maken. 

Samenwerking op het gebied van zorginnovatie

Marc Kalf, innovatiemanager bij Health Valley: “De samenwerking met Menzis is voor het Health Valley netwerk een unieke mogelijkheid om het bedrijfsleven en kennisinstellingen te kunnen verbinden aan de zorg- en financieringsvraagstukken waar Menzis dagelijks mee te maken heeft. Door de verbinding te leggen en samen te werken in de vorm van spreekuren, inspiratiesessies en kennisdeling tijdens masterclasses wordt gewerkt aan versnelling en duurzame inzet van innovatieve oplossingen voor de zorg”.

Jan Tebbens, Senior Projectmanager Digitale Zorg bij Menzis: “De Covid-19 crisis heeft de digitalisering in de zorg in een stroomversnelling gebracht. Maar we krijgen ook signalen dat de verschillen tussen koplopers en volgers van digitalisering tijdens de crisis groter zijn geworden. Health Valley stimuleert dat zorgprofessionals leren van de succesvolle innovaties uit de praktijk en dat zij gebruik kunnen maken van de breed beschikbare kennis over zorginnovaties.”

Innovaties beter helpen bij opschaling

“Menzis staat achter digitalisering die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor onze verzekerden, besparing van zorgkosten die collectief worden gedragen of nieuwe toepassingen die de leefkracht van ieder mens versterken. Een goed voorbeeld van zo’n innovatie is ArtsOnline dat in april door Roset gelanceerd is in een pilot met Twentse en Achterhoekse huisartsen. ArtsOnline is een digitaal platform waarmee huisartsen vanaf elke gewenste locatie patiënten kunnen voorzien van huisartsenzorg. Daarnaast biedt het een marktplaats voor huisartsen die spreekuren online willen laten waarnemen. Patiënten hebben hierdoor thuis toch persoonlijk contact met een huisarts en huisartsen met een drukke praktijk worden ontlast in de werkdruk. De samenwerking met Health Valley stelt Menzis in staat om innovaties, zoals ArtsOnline, in de toekomst nog beter te helpen bij de ontwikkeling en het daarop volgende proces van opschaling.” aldus Tebbens.

Bron: Health Valley

Ook interessant

Nieuws
Image

Slaaprobot in de zorg

21 oktober 2019