Overname MindMansion verstevigt marktleiderschap Nationale Zorginnovatieprijs winnaar Moovd verder

19 april 2022

Moovd, het jonge techbedrijf dat zich specialiseert in hi-end zorgtoepassingen voor digitale therapie, heeft de activiteiten van het failliete MindMansion overgenomen. 

Moovd - het bedrijf dat in 2021 de Nationale Zorginnovatieprijs won - is in korte tijd succesvol geworden doordat therapieën in de (geestelijke) gezondheidszorg versneld en verbeterd worden met door het bedrijf ontwikkelde technologie. In de praktijk leidt de technologie tot grote voordelen voor patiënten en de zorgsector.

Waar de wetenschappelijk gevalideerde digitale traumabehandelingen de eerste focus vormden voor het Moovd succes, was Mindmansion pionier met de ontwikkeling van digitale angsttherapie en relaxation. 

Specifiekere behandelingen voor kind, jeugd of zwangere vrouwen

Naast de versteviging van de marktleider positie, zorgt de overname voor versnelde uitbreiding van het productaanbod door bijvoorbeeld specifiekere behandelingen voor kind en jeugd in onder andere een nieuwe game omgeving. 

Er zijn niet alleen vernieuwde modules beschikbaar voor patiënten met angststoornissen, maar bijvoorbeeld ook trainingsmodules voor personen met een licht verstandelijk beperking. Een ander voorbeeld is dat vrouwen die bevallen in het ziekenhuis, door toevoeging van relexatiemodules extra ondersteund kunnen worden. 

Biosensor

Tot de overname behoort tevens de unieke Mindmansion propositie waarbij de biosensor® techniek wordt ingezet. Hierbij kan de spanning of belasting van een patiënt nog nauwkeuriger kan worden gemeten, waardoor de zorgprofessional haar behandeling hier direct en eenvoudig op kan aanpassen. Dat leidt tot een completere en effectievere behandeling.

De klanten van Mindmansion zullen overgaan naar Moovd, het voormalig personeel heeft nieuw werk gevonden en de merknaam Mindmansion zal op termijn uitgefaseerd worden door Moovd.