Oproep aan MKB'ers: Wil jij meedoen aan een gezonde start voor onze volgende generatie?

05 december 2023

Heeft jouw bedrijf een innovatieve oplossing die kan bijdragen aan het terugdringen van de gezondheidsverschillen in Nederland, vanaf het begin van het leven? Neem dan deel aan de community bijeenkomst van het Strategisch Publiek Privaat Partnerschap (PPP) Kansrijke Start op 26 januari 2024 en pitch jouw innovatieve idee.

De gezondheid en de kansen van nieuwe generaties in Nederland worden voor een groot deel al bepaald door de gezondheid van de aanstaande ouders, en de ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap en de eerste twee jaar na de geboorte. Een vroege interventie kan het verschil maken voor een goede start in de samenleving en op de wereld. Het Strategisch PPP Kansrijke Start speelt hierop in en brengt burgers, kennisinstellingen, bedrijfsleven, ngo’s en overheid samen. Wij streven met elkaar naar een gezonde en kansrijke start voor alle kinderen die in Nederland worden geboren en het versterken van de zelfredzaamheid van (aanstaande) ouders. We doen dit door medische zorg te digitaliseren waar mogelijk, leefstijlzorg op afstand en geïntegreerd in de medische zorg te ontwikkelen, en sociale zorg te verbinden met medische zorg.

Het verbinden van publieke en private partijen in een nationaal consortium biedt ons de ultieme kans om met onderzoek en innovatie de sociaaleconomische gezondheidsverschillen aan te pakken en leefstijl-gerelateerde ziekten te voorkomen. Binnen het PPP zetten wij ons in om als onderdeel van het nationale programma Kansrijke Start, een breed portfolio aan projecten en initiatieven te ontwikkelen op het gebied van onderzoek, innovatie, onderwijs en implementatie.

Wat biedt deze kans jouw bedrijf?

Tijdens deze creatieve bijeenkomst krijg je de kans om eigen initiatieven te presenteren die als voedingsbodem voor nieuwe projecten en samenwerkingen kunnen dienen. Ook kun je gaan aansluiten bij een brede community van publieke en private partijen om bij te dragen aan onze gezamenlijke missie voor een gezonde en kansrijke start voor onze nieuwe generatie!

Kom 26 januari naar Rotterdam en doe mee

Op 26 januari 2024 organiseren wij een PPP Kansrijke Start Community Bijeenkomst bij de Hogeschool Rotterdam voor partners, geïnteresseerden en nieuwe partijen die kunnen bijdragen aan onze ambitie. We trappen de dag af om 10:00 uur met een opening en een inspirerende lezing over het belang van publiek-private partnerschappen in de zorgsector. Daarna bieden wij een podium aan MKB en start ups om te pitchen hoe zij kunnen bijdragen met een project of initiatief aan onze gezamenlijke missie. Het PPP biedt de mogelijkheden om snel te schakelen tussen onderzoek en innovatie en dit te ontwikkelen en implementeren in het nationale actieprogramma, dat actief is in alle gemeenten in Nederland.

Tijdens het tweede deel van het dagprogramma gaan wij toekomstige initiatieven en projecten van het PPP in co-creatie vormgeven. Inzichten en ideeën op het gebied van belangrijke thema’s als leefstijlzorg, medische zorg, leefomgeving, ongelijkheid, ondersteunende technologieën en methodologieën, en educatie vanuit het bedrijfsleven zien wij daarbij als cruciaal voor het succes van het PPP.

Let op: deze bijeenkomst heeft een beperkt aantal plaatsen, zowel voor het pitchen als voor deelname.

Meld je dus snel aan!

Aanmelden?

Wil jij graag het podium krijgen om jouw bedrijf en ideeën te pitchen? Meld je dan voor 1 januari 2024 aan voor deze creatieve bijeenkomst op 26 januari 2024 van het Strategisch PPP Kansrijke Start door het pitchformulier in te vullen.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan online via deze link.

Let op: In verband met een beperkt aantal plaatsen, biedt aanmelden geen garantie tot deelname of tot pitchen. Een paar weken voor de bijeenkomst ontvang je bericht of jouw aanmelding is bevestigd en of jouw pitch is geselecteerd. Instructies voor de pitch worden dan ook aan de geselecteerde bedrijven verstrekt.

Locatie

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in het Museumpark Hoogbouw gebouw van Hogeschool Rotterdam (Burgemeester S’jacobplein 1, Rotterdam).

Vragen?

Neem contact met ons op via: KansrijkeStartPPP@erasmusmc.nl

‘’Samen zorgen wij voor een gezonde en kansrijke start voor onze volgende generaties’’

Silhouet van een moeder die haar baby boven haar hoofd houdt. Op de achtergrond zie je de zee en een laaghangende zon die de lucht oranje kleurt.