Op bezoek bij de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021

10 mei 2021

Het is inmiddels weer twee maanden geleden dat de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 werd uitgereikt tijdens het online Health Valley Event. In de tussentijd hebben de winnaars allesbehalve stil gezeten en is er van alles op hen afgekomen. Vol nieuwsgierigheid ging team Zorginnovatie.nl langs bij vakjurywinnaar Moovd en publiekswinnaar Post-IC om te kijken hoe het beide teams is vergaan na het winnen van de prijs. Benieuwd wat een deelname aan de Nationale Zorginnovatieprijs hen heeft gebracht, waar ze over 2 jaar willen staan en welke tips ze meegeven aan toekomstig ondernemers? Lees dan snel verder en bekijk de video’s!

Moovd – Vakjurywinnaar Nationale Zorginnovatieprijs 2021

Allereerst reisde team Zorginnovatie.nl met cheque en bloemen af naar het Oostelijke Nijverdal om Moovd te feliciteren met het winnen van de vakjuryprijs. Naar eigen zeggen heeft het team fantastische eerste dagen gehad en heel veel leuke reacties, taarten, bloemen, olijfbomen en snoeppotten ontvangen, wat veel heeft gedaan met het teamgevoel. Het gewonnen geldbedrag van 10.000 euro zal dan ook ingezet worden om het team een boost te geven, om sneller te kunnen schalen en eerder de doelstellingen te bereiken. 

In het begin toen we werden genomineerd door het Health Innovation Park hadden we niet verwacht dat het zo’n positieve reactie zou geven. We hebben heel veel publiciteit gehad en het heeft ons echt in de spotlight gezet.” – “Er gaan mooie nieuwe deuren voor ons open en we worden serieuzer genomen in de markt.”

Over twee jaar hoopt het team internationaal grote stappen te hebben kunnen zetten en het product zo ver te krijgen dat ze mensen overal ter wereld kunnen helpen. Moovd wil beginnend ondernemers daarom ook de tip meegeven om gewoon te starten met het zetten van de eerste stap als je een goed idee hebt. “Probeer het gewoon en je ziet wel of het lukt!”.

Post-IC – Publiekswinnaar Nationale Zorginnovatieprijs 2021

Ook in Eindhoven heerste de eerste dagen na het winnen van de prijs een ultieme feeststemming. Het team van Post-IC omschreef de eerste dagen na het winnen van de prijs als ‘hectisch’; het hele ziekenhuis feliciteerde hen en LinkedIn ontplofte, wat als zeer enerverend en hartverwarmend ervaren werd. Voor het gewonnen geldbedrag wordt samen met patiënten stichting FCIC naar een mooie bestemming gezocht waarbij het geld direct terechtkomt bij de patiënt. 

De Nationale Zorginnovatieprijs is voor ons echt een reputatieprijs. Veel van het werk dat we doen is digitaal, het winnen van deze prijs maakt het daarom tastbaar.

In de toekomst wil Post-IC zoveel mogelijk Nederlandse IC’s bij hen laten aansluiten. Er zijn tot nu toe 14 ziekenhuizen aangesloten en het doel is om er dit jaar weer 14 bij te krijgen. Daarnaast worden de mogelijkheden voor de markt in Amerika en Duitsland verkend, omdat hier een grote vraag naar het dagboek heerst. Dit sluit aan op de tip die initiatiefnemer Jurriaan van Rijswijk mee wil geven aan toekomstig ondernemers: "Denk goed na over de implementatie van je innovatie en luister voornamelijk goed naar de vraag. Dit dagboek is ontstaan als vraag vanuit de IC en vanuit dat gegeven zijn wij te werk gegaan.”.