Op bezoek bij de winnaar van de Health Impact Accelerator 2022!

06 december 2022

Het is inmiddels een half jaar geleden dat Tante Co de Health Impact Accelerator (HIA) heeft gewonnen. In de tussentijd hebben ze echter allesbehalve stil gezeten. Vol nieuwsgierigheid ging team Zorginnovatie.nl langs bij Tante Co op hun kantoor in Utrecht om te kijken hoe het ze is vergaan na het winnen van de HIA. Benieuwd wat hun deelname aan de Health Impact Accelerator hen heeft gebracht? Lees dan snel verder en bekijk de video!  

Over Tante Co

Tante Co is een digitaal instrument waarmee verpleeghuizen op lokaal niveau kunnen leren wat er speelt onder hun bewoners en hoe hun leefomstandigheden verbeterd kunnen worden. Via een interactief scherm wordt er bij de bewoners feedback opgehaald en kunnen er spellen gespeeld worden die de hersenactiviteit stimuleren. Zo kunnen bewoners meebeslissen over de kleine dingen in hun leven die makkelijk aan te passen zijn, op een laagdrempelige en visuele manier. Dit geeft ze het gevoel dat er nog bij horen, ertoe doen en nog onderdeel zijn van de samenleving.

Bewoner centraal

Rogier Croes, oprichter van Tante Co, vertelt wat hun deelname aan de Health Impact Accelerator hen heeft gebracht. Zo hebben ze dankzij het programma de keuze gemaakt om met Tante Co expliciet te focussen op het welzijn van de bewoners, en Zuster Suze in het leven geroepen om juist op de medewerkers te richten: “En dat werkt echt heel erg goed!”

Ook zijn ze een stuk verder met de data die Tante Co oplevert. Zo worden er nu rapportages gemaakt over de resultaten van Tante Co ten opzichte van andere locaties binnen eenzelfde organisatie, of zelfs het vergelijken met andere organisaties.

Op de vraag wat er de komende tijd op de planning staat is Rogier heel duidelijk: de bewoner blijft centraal staan. Alles wat ze bij Tante Co doen heeft als doel de bewoner te motiveren en te enthousiasmeren.

Bekijk de hele clip hieronder.

 

Meer weten over de Health Impact Accelerator?

Rogier Croes zit op zijn hurken naast Tante Co met in zijn handen de winnaarscheque van de Health Impact Accelerator