Nieuwe partner: Growtivity

13 juni 2024

Het netwerk van Zorginnovatie.nl is uitgebreid! Sinds april 2024 heeft Growtivity zich als partner aangesloten bij Zorginnovatie.nl. Het partnerschap ging gelijk groots van start tijdens de Nationale Zorginnovatieprijs, waar Growtivity de publieksprijs mede mogelijk maakte. Tijd dus voor een introductie! Team Zorginnovatie.nl ging in gesprek met Erik Koridon, oprichter van Growtivity, over deze nieuwe samenwerking.

Wat is Growtivity?

Growtivity is een cliëntreis gericht product waarmee je al je zorgprocessen en alle processen die daarbij komen kijken kan digitaliseren. Van het identificeren van zorgbehoeften, welke zorgmiddelen nodig zijn, tot aan het moment dat de zorg om wat voor reden dan ook stopt, denk bijvoorbeeld aan doorstroom. We noemen het ook wel de ‘CRM voor de zorg’. In het verleden werden hier veel verschillende lijstjes of Excel sheets voor gebruikt. Totaal niet efficiënt, maar ook niet klantvriendelijk. En nog belangrijker, je mist daardoor het inzicht en welke kansen er zijn. Ik heb zelf veel affiniteit met het digitaliseren van werkprocessen, heb me daar al ruim 35 jaar mee bezig gehouden in verschillende bedrijfstakken. Maar ik wilde die kennis en ervaring rondom digitalisering inzetten bij de complexe vraagstukken in de zorg en daar is Growtivity uit ontstaan. Inmiddels wordt Growtivity ingezet bij meer dan 50 klanten. Dat zijn klanten binnen zowel care als cure.”

Waarom een samenwerking met Zorginnovatie.nl?

“De zorgmarkt is ontzettend gefragmenteerd. Iedereen doet zijn eigen ding. Zo zie je bijvoorbeeld de worsteling waar een partij drie jaar al geleden mee bezig was, vandaag de dag nog moet starten bij een andere partij, en dat ze niet van elkaars bestaan weten. En ook zie je dat er best wel leuke oplossingen bedacht worden, die niet altijd schaalbaar zijn en daarmee niet toegankelijk zijn voor heel de zorg. Initiatieven zoals Zorginnovatie.nl, die ondernemers met elkaar in contact brengen om van elkaar te leren, zijn daarin erg belangrijk.”

En de Nationale Zorginnovatieprijs?

“Alles wat bijdraagt aan de zorg kan ik alleen maar toejuichen. De zorg is natuurlijk niet het snelste segment om in te ondernemen. Het mooie aan de Nationale Zorginnovatieprijs is dat er gekeken wordt welke innovaties passen bij de zorg op de lange termijn.”

“Alles wat bijdraagt aan de zorg kan ik alleen maar toejuichen.” – Erik Koridon, oprichter Growtivity

Wat hoop je uit het netwerk van Zorginnovatie.nl te halen?

“Als het gaat over het optimaliseren van de dienstverlening in de zorg, hebben we elkaar gewoon nodig. Dus ik ben altijd op zoek naar andere ondernemers of partijen die de zorg willen helpen, zowel op het gebied van digitalisering als daarbuiten. Met die partijen ga ik graag in gesprek om te kijken of we gezamenlijk stappen kunnen zetten.”

Over de Nationale Zorginnovatieprijs

Het blijft voor zorgondernemers een uitdaging om hun bedrijf daadwerkelijk tot een succes te maken, ook al hebben ze hun innovatie al uitgebreid getest en op de markt gebracht. Om deze ondernemers te stimuleren, reikt Zorginnovatie.nl in 2024 voor de negende keer de Nationale Zorginnovatieprijs uit voor de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase. Deelnemers maken kans op de vakjuryprijs ter waarde van €10.000 en op de publieksprijs ter waarde van €5.000. Daarnaast krijgen ze begeleiding bij de verdere ontwikkeling van hun innovatie.

Erik Koridon, vanaf zijn middel gefotografeerd. Hij heeft zijn armen om elkaar en een zilver horloge om. Hij draagt een zwarte polo en glimlacht voor de foto.