mProve Funxlab zoekt met innovation call naar baanbrekende technologie in de zorg

Voor toekomstbestendige ziekenhuiszorg is slimme technologie onmisbaar. Dat is de gedachte achter het mProve Funxlab met de innovation call. Funxlab vraagt technologie-ontwikkelaars om capaciteits- en werkplezier verhogende oplossingen voor zorgprofessionals te delen. De innovation call is een uitnodiging om met baanbrekende innovaties te komen die het werk in de zorg slimmer en leuker maken.

Funxlab is het innovatieve programma van mProve, waarin zeven topklinische ziekenhuizen de handen ineenslaan en zoeken naar oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in de zorg: het tekort aan personeel terwijl de zorgvraag toeneemt. Door in een open netwerk samen te werken met technologie-ontwikkelaars, onderzoeksgroepen en collega-ziekenhuizen wil mProve deze uitdaging aangaan.

Funxlab zoekt naar projecten en oplossingen die een nieuw perspectief voor de zorg bieden. Denk aan innovaties die administratieve en ondersteunende taken van zorgverleners overnemen zoals robotic process automation of logistieke robotisering. Ook technologie waardoor patiënten taken kunnen overnemen van zorgverleners zoals zelfmeten is welkom bij het Funxlab. Deze slimme technologie zorgt voor efficiënter en effectiever werken in de zorg.

Deelnemers aan de innovation call krijgen de kans om met Funxlab en daarmee met de zeven mProve ziekenhuizen samen te werken en impact te maken. Dat wat in de praktijk goed werkt wordt via Funxlab versneld geadopteerd, geïmplementeerd en opgeschaald in deelnemende mProve ziekenhuizen. Inzendingen moeten uiterlijk 1 november a.s. aangemeld zijn op de website van mProve.

Over mProve  

mProve is het innovatieve netwerk van zeven topklinische ziekenhuizen: Albert Schweitzer ziekenhuis, Isala, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Máxima MC, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rijnstate en Zuyderland. Binnen mProve bundelen wij onze krachten om patiënten dagelijks merkbaar betere zorg te bieden. We delen best practices, vergelijken zorguitkomsten en voeren samen verbetertrajecten uit. Zo komen we samen steeds verder in zorg.