Meldpunt vragen zelfzorg

20 maart 2018

Vernieuwingen in de zorg zijn hard nodig om met minder mensen meer zorg te verlenen. Maar veel innovaties sneuvelen voordat zij de markt bereiken. De producten of diensten die daadwerkelijk geïmplementeerd en opgeschaald worden, hebben één ding gemeen. Ze geven écht een antwoord op een concrete vraag of behoefte van mensen – ziek of gezond.

 

Welke zelfzorgvragen zijn er?

Uzelf maakt zich er in de regio Utrecht hard voor dat inwoners meer regie pakken op hun eigen gezondheid. Onderdeel daarvan is het in kaart brengen van de zelfzorginnovaties die een verschil kunnen maken. Tegelijkertijd gaat Uzelf op zoek naar de vragen en behoeften die er liggen. Op die manier kan er een goede koppeling tussen vraag en aanbod worden gemaakt.

Daarom scout Uzelf niet alleen zelfzorginnovaties, maar ook zelfzorgvragen en -behoeften. Dit doet ze bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met wijkregisseurs in verschillende wijken van Utrecht. Thema’s als veiligheid, overgewicht (bewegen) en eenzaamheid blijken een grote rol te spelen.

Maar Uzelf wil de zorgvragen en -behoeften graag breder inventariseren. En daarbij kunnen ze jouw hulp gebruiken! Ken jij in jouw omgeving of vanuit jouw werkveld een of meer van dit soort vragen? Geef die dan door via het contactformulier op de website van Uzelf.

 

Over Uzelf

Uzelf verbindt in de regio Utrecht ondernemers met onderzoekers, zorgverleners, inwoners, financiers en beleidsmakers om samen innovatieve ideeën te realiseren. Alles vanuit de overtuiging dat we met de juiste kennis, vaardigheden en motivatie zelf meer regie kunnen voeren op onze eigen gezondheid. En dat we daarmee de kwaliteit en lengte van ons leven beïnvloeden.