Matchingevent voor zorginnovatoren: meld je aan!

30 augustus 2023

Wil je meer weten over het verkrijgen van financiering voor jouw innovatie? Ben je op zoek naar tips over implementatie? Of wil je graag in contact komen met zorgorganisaties? Als zorginnovator kan het soms lastig zijn om in contact te komen met de juiste partijen. Om jou een duwtje in de goede richting te geven organiseren Zorg voor innoveren en Zorginnovatie.nl op 11 oktober 2023 voor de tweede keer hét matchingevent voor zorginnovatoren. 

Ik meld me aan! 

Let op! De aanmeldingen zijn vol. Je kunt je nog wel inschrijven, je komt dan op de wachtlijst terecht. Wanneer er een plekje vrij komt, stellen we je hiervan op de hoogte.

Wat is het matchingevent?

Tijdens het matchingevent kom je als zorginnovator in contact met relevante organisaties die jou kunnen helpen met de (door)ontwikkeling van jouw innovatie. Je gaat met elkaar om de tafel om deze innovaties verder op weg te helpen. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kortom, een event vol waardevolle kennisuitwisseling, het leggen van relevante contacten en wie weet mooie nieuwe samenwerkingen in de toekomst.

Voor wie is het matchingevent bedoeld?

Dit matchingevent is bedoeld voor zorginnovatoren die hun innovatie aan het (door)ontwikkelen zijn en op zoek zijn naar tips en adviezen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als financieringsmogelijkheden, samenwerking met zorgorganisaties en implementatievraagstukken. Let op: dit evenement is alleen bedoeld voor zorginnovatoren. Andere beroepen worden uitgesloten van deelname. Per organisatie kan er één persoon deelnemen aan het event. 

Waar en wanneer vindt het matchingevent plaats?

Datum
Woensdagmiddag 11 oktober 2023


Tijden
Inloop: 14.30 - 15.00 uur
Programma: 15.00 - 17.00 uur
Netwerkborrel: 17.00 - 18.00 uur 


Locatie
Social Impact Factory
Vredenburg 40
3511 BD, Utrecht

Welke partijen zijn aanwezig?

Er zijn 10 mensen aanwezig die vanuit hun expertise/organisatie met jou willen sparren. Je kiest uiteindelijk maximaal 6 partijen, waarvan je met 4 partijen om tafel gaat.

Tonnie Rijkers - RVO

Tonnie Rijkers - RVO

Tonnie werkt als adviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is met name betrokken bij regelingen gerelateerd aan gezondheid of zorg, waaronder Zorg voor innoveren. Haar hoofdtaak ligt bij EU-aanvragen. Als National Contact Point voor Horizon Europe adviseert ze potentiële aanvragers (academia, onderzoeksinstellingen, bedrijven) waar ze het best kunnen indienen en hoe ze hun voorstel zo goed mogelijk op kunnen schrijven. Tonnie is de schakel tussen VWS en het Europese Programmacomité Horizon Europe Cluster Health. Naast Europese programma’s heeft Tonnie veel kennis van publiek-private samenwerking en internationaal innoveren.

Sjim Romme

Sjim Romme - CbusineZ

CbusineZ is een investeringsmaatschappij gelieerd aan CZ. CbusineZ investeert in nieuwe initiatieven om zo problemen in de zorg te helpen oplossen. Dit doen ze door nieuwe ventures op te zetten of door te participeren in ventures. Sjim Romme, Business Manager bij CbusineZ, is aanwezig op het Matchingevent en kan helpen bij vragen over ondernemen, het verkrijgen van financiering, het vergoed/betaald krijgen van je zorginnovatie en daarnaast geeft hij je graag feedback op je idee/product/dienst.

Bob Tieke

Bob Tieke - Nederlandse Zorgautoriteit

De NZa helpt zorginnovatoren op weg en wijst graag op de ruimte voor innovatie in de bestaande regels. Of ze ontwikkelen samen met zorginnovatoren nieuwe (experimentele) regels. Bob Tieke is beleidsmedewerker bij de directie Regulering en plaatsvervangend projectleider Beleidsregel innovatie. Je kunt bij hem terecht voor vragen rondom bekostiging van innovatieve zorg. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Beleidsregel Innovatie voor kleinschalige experimenten’ en facultatieve prestaties, maar ook ‘impactvolle transformaties’.

Kitty de Jong

Kitty de Jong - Omring

Als Sr. innovatie adviseur houdt Kitty de Jong zich bezig met zorginnovatie in de breedste zin van het woord, meestal e-health gerelateerd. Kitty heeft ruime ervaring met de inrichting van een innovatiestructuur in een zorgorganisatie, met de uitvoering van verschillende programma’s en projecten en vraagstukken in relatie tot digitale vaardigheden, structurele bekostiging en andere randvoorwaarden.  Regionale samenwerking bij telemonitoring COPD, de opschaling van beeldzorg, leefstijlmonitoring, Elektronische Toedien- Registratie, slim incontinentiemateriaal en vele andere digitale toepassingen zijn voorbeelden van onderwerpen waarover je tijdens het Matchingevent met Kitty in gesprek kan gaan.

Marc Kalf

Marc Kalf - ROM Nederland

Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) versterken ieder in hun eigen regio de economie door innovatie in het mkb te stimuleren en door te investeren in innovatieve bedrijven. Ook zijn de ROM’s verantwoordelijk voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar en in de regio en helpen ze regionale bedrijven met contacten in buitenlandse markten. Marc Kalf, Sr. Business Developer Health bij ROM Utrecht Region, zal tijdens het Matchingevent het ROM-netwerk vertegenwoordigen. Je kunt met hem in gesprek over de dienstverlening van een ROM, challenge-based innoveren en het startupecosysteem in de regio Utrecht.

Hans Ossebaard

Hans Ossebaard - Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland is een overheidsorganisatie met als belangrijkste taak het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering. Het Zorginstituut maakt ingewikkelde, maar noodzakelijke keuzes om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland goede zorg kan krijgen. Nu en in de toekomst. Schuif je bij deze tafel aan, dan kom je in gesprek met adviseur Sustainable Healthcare Innovation, Hans Ossebaard. Hij heeft expertise op het gebied van ‘planetary health’, duurzame zorginnovaties en passende zorg.

Natascha van Riet

Natascha van Riet - tanteLouise

“Innoveren doe je samen.” Niet ieder voor zich het wiel uitvinden, maar van én met elkaar leren. Dat is wat zorgorganisatie tanteLouise belangrijk vindt, als het gaat om de zorg vernieuwen, innoveren en onderzoek doen. Als innovatieadviseur houdt Natascha van Riet zich bezig met innovaties die het leven en werk van bewoners en medewerkers makkelijker en aangenamer maken, zodat tanteLouise ook in de toekomst goede zorg kan blijven bieden. Tijdens het Matchingevent kun je met Natascha in gesprek over vraagstukken rondom het innovatieproces bij tanteLouise, co-creatie in de ouderenzorg met bedrijven en onderzoekspartijen en nieuwe zorginnovaties.

Daryl Willemstein

Daryl Willemstein - Libertas

Libertas leiden heeft samen innoveren en slim organiseren hoog in het vaandel. Als innovatiecoach heeft Daryl Willemstein hier een groot aandeel in. Hij houdt zich bezig met de implementatie van innovaties en het inrichten van slimme zorgprocessen bij Libertas Leiden. Daryl heeft zowel ervaring als verpleegkundige als ervaring met de uitvoering van verschillende projecten zoals Virtuele Thuiszorg, Sensor ontwikkeling (intramuraal) en verbeteren van het intake proces. Tijdens het Matchingevent kun je met Daryl in gesprek over vraagstukken rondom anders werken, Virtuele Thuiszorg, mantelzorg in de Intramurale en/of extramurale setting. 

Harm Gijsbers

Harm Gijsbers - Amsterdam UMC

Harm krijgt energie van het ontwikkelen en implementeren van innovaties in de zorg. Hij is werkzaam bij Amsterdam UMC en heeft daar ervaring opgedaan met de implementatie van e-health applicaties. Vanuit het Citrienfonds is hij bekend met de juiste zorg met de juiste informatie op de juiste plek. Zijn dit de onderwerpen waarover je meer wil weten of wil je in contact komen met een academisch ziekenhuis? Dan ben je bij Harm aan het juiste adres.

Roanda Fokkens

Roanda Fokkens - CZ

Zorgverzekeraar CZ draagt graag bij aan innovaties om de kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van zorg te verbeteren. CZ wil samen nieuwe manieren van werken in de zorg ontwikkelen en implementeren. Roanda heeft in haar werkzaamheden een focus op transmurale samenwerking. In contact komen met een zorgverzekeraar? Dit is je kans.

Wat ga ik doen?

Dagvoorzitter Suzanne Verheijden, strategisch innovatieadviseur en expert op gebied van e-health en digitalisering, trapt de middag af met een korte plenaire opening. Vervolgens zullen we snel aan tafel gaan, om je zoveel mogelijk tijd te geven te sparren met de aanwezige partijen. Op basis van jouw voorkeuren schuif je samen met andere zorginnovatoren aan bij een rondetafelgesprek. Deze rondetafelgesprekken proberen we zo klein mogelijk te houden. Voorafgaand aan het evenement ontvang je de indeling. We sluiten de middag af met een netwerkborrel!

Enthousiast? Schrijf je in!

Let op! De aanmeldingen zijn vol. Je kunt je nog wel inschrijven, je komt dan op de wachtlijst terecht. Wanneer er een plekje vrij komt, stellen we je hiervan op de hoogte.

Je kunt je aanmelden voor het matchingevent via onderstaande knop. In dit formulier kun je ook aangeven met welke partijen jij graag in gesprek zou willen gaan. Geef hierbij ook aan welke vraag aan welke partij je zou willen stellen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging in je mailbox. Daarin vind je alle praktische informatie. Deze mail kan in je spambox terechtkomen. De plekken zijn beperkt, dus vol = vol. Aanmelden kan via de website van ZonMw, onderaan de pagina.

Ik meld me aan!