Kijktip: webinar over financiering middels Publiek-Private Samenwerking (PPS) toeslag

18 juni 2018

Financiering is altijd een uitdaging als innovator. Doorgaans is elke MKB’er op zoek naar financiering voor onderzoek en ontwikkeling. Een van de mogelijke financieringsvormen hiervoor is de Publiek-Private Samenwerking (PPS) toeslag. Deze toeslag wordt door de Topsector Life Sciences & Health (LSH) toegekend. Om de werking van en de kansen voor deze regeling toe te lichten, organiseerde de Topsector eind mei een webinar voor en door MKB’ers.

De laatste jaren vinden ondernemers steeds vaker hun weg naar de PPS-toeslag. Remko van Leeuwen - CEO van Madam Therapeutics – is één van die ondernemers. In het webinar gaat hij, als ervaringsdeskundige, samen met Jolande Zijlstra (innovatiemanager) en host Hans Schikan (waarnemend boegbeeld van de Topsector LSH) in op vragen als ‘Hoe werkt deze PPS-toeslagregeling precies?’, ‘Hoe stel je een consortium samen?’ en ‘Welke kansen biedt het een MKB’er?’.

 

Ontwikkelingsmogelijkheden en het aantrekken van nieuwe investeerders

Uit ervaring van ondernemers die al gebruik maken van de PPS-toeslag blijkt dat zij perfect kunnen aankloppen bij kennisinstellingen wanneer zij besluiten geen onderzoeksfaciliteit in huis te nemen. Hans Schikan: “Deze hele specifieke kennis kan bijdragen aan de ontwikkelingsmogelijkheden van een MKB wat helpt om weer nieuwe investeerders aan te trekken.”

De komende jaren beoogt de Topsector LSH veel meer ondernemers te stimuleren in hun samenwerking met onderzoekers en overheid met een toenemende hoeveelheid PPS-toeslag. De Topsector is ervan overtuigd dat Nederland haar innovatiekracht in de LSH sector kan versterken door krachten te bundelen in PPS-verband.

 

Terugkijken?

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van de PPS-toeslag? Je kunt het webinar van ongeveer een uur terugkijken via deze link. Meer informatie over deze webinar vind je hier.