Innov(r)aag - Ziekenhuisinnovatie in 12 Open Deuren

13 juli 2022

De Nederlandse gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Want we hebben te maken met een toename van de zorgvraag, door onder andere (dubbele) vergrijzing en een steeds ongezondere leefstijl. Hierdoor stijgen de zorgkosten, maar er is niet meer geld beschikbaar. Tegelijkertijd te maken met een afname aan arbeidscapaciteit. Dus hoe gaan we het samen fixen in de toekomst?

Gelukkig krijgen steeds meer zorginstellingen Innovatie, 'vernieuwen om vooruit te komen', in hun DNA. En gelukkig krijgen we het steeds beter voor elkaar om middels digitalisering, slimme oplossingen en nieuwetechnologie de zorg leuker, efficiënter en daarmee toekomstbestendiger te maken.

Maar we zijn er nog lang niet. En er wordt veel technologie ontwikkeld vanuit technologie, waar de zorgsector niet altijd op zit te wachten - want welk probleem los je eigenlijk op? En hoe kom je verder in een 'systeem' dat lastig benaderbaar is voor validatievragen? Of als de zorgwereld eigenlijk nog niet klaar is voor jouw superoplossing?

Time for change. We gooien onze agenda open. En geven aan waar wij naar zoeken, zodat jij met je mooie innovatie en goede verhaal goed beslagen ten ijs komt. We hebben geen wetenschappelijke pretenties, maar zitten vol pragmatisch innovatievermogen.

En dat opengooien van die agenda hebben méér mensen gedaan. Maar liefst 25 start-ups en scale-ups hebben gereageerd op onze oproep om in gesprek te gaan met deze drie ervaren Innovatoren uit de zorg. Niet om dingen te verkopen, maar om oprechte vragen te stellen over de manier waarop zorginnovatie in Nederland wél 'werkt'. Over het systeem, regelgeving, financiering en market- entry... Omdat die vragen blijkbaar nog niet goed beantwoord worden op andere plekken.

Na een goede filtering zijn er 19 gesprekken met ambitieuze en openhartige ondernemers overgebleven. Sommigen net gestart met een idee, sommigen al langer bezig, maar allemaal met als doel om de zorg te verbeteren. Van Virtual Reality tot Robotisering, en van Informatievoorziening tot Artificial Human Intelligence. Het resultaat? Een overzicht met deuren, die we met liefde open hebben gezwaaid.

Wij zijn INNOV(R)AAG . En wij trappen 12 deuren open, kom je binnen?