Health~Holland Update: Ook met dementie doet u ertoe

30 juni 2022

Dementie, we kennen allemaal wel iemand die deze ingrijpende ziekte heeft. Er wordt hard gewerkt om mensen met dementie een betere kwaliteit van leven te geven. Mét deze mensen zelf én met hun mantelzorgers. In 2030 is de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25% toegenomen, zo luidt missie IV van het Maatschappelijk thema Gezondheid en Zorg, zoals opgesteld door het Ministerie van VWS. Maar hoe ziet hun kwaliteit van leven er dan uit in 2030? Wie dragen daar allemaal aan bij? En gaan we deze missie behalen als we zo doorgaan?

Han van Doorn, mantelzorger en oprichter van Stichting Familieparticipatie vertelt in het voorwoord over zijn zienswijze met Marco Blom, adjunct-directeur van Alzheimer Nederland. Raak geïnspireerd door het persoonlijke verhaal van Prof. dr. Nico van Meeteren, algemeen directeur en secretaris-generaal van Topsector LSH, in hoofdstuk 1. Ben jij benieuwd hoe Nederland de krachten bundelt voor deze VWS-missie? Of wil je weten hoe Sara Robotics met de eindgebruikers haar idee naar de praktijk heeft gebracht? Lees het in hoofdstuk 2. Blijf tot slot op de hoogte over de projecten en programma's die Topsector LSH met al haar stakeholders en partners stimuleert om de kwaliteit van leven mét en vóór mensen met dementie te verbeteren.

Op onze weg naar de toekomst kunnen wij nog veel van elkaar leren. Raak geïnspireerd door de Health~Holland Update en zoek elkaar op: alleen samen gaan we naar een toekomst waarin iedereen kan meedoen en ertoe doet, voor zichzelf en zijn of haar naasten.

Lees hier de Update: Ook met dementie doet u ertoe