Health Valley editie van KVK Business Challenge van start!

31 oktober 2020

Utrecht, 27 oktober 2020 - Health Valley en KVK Business Challenge werken samen aan innovaties om de gezondheid en zorg van morgen, vandaag al mogelijk  te maken. In een speciale health editie van het innovatieprogramma van KVK worden uitdagingen van grote zorginstellingen en de innovatiekracht van ondernemers samengebracht. Het doel: samen vernieuwen en nieuwe oplossingen voor de zorg te ontwikkelen.

Innovatie voor de gezondheid en zorg van morgen

De gezondheidszorg staat al langere tijd onder druk. De bevolking vergrijst, het aantal mensen met chronische ziekten groeit en vraag naar zorg stijgt. Om de zorg ook in de toekomst voor iedereen toegankelijk, betaalbaar en van optimale kwaliteit te houden, is het cruciaal zelfmanagement van burgers en patiënten te vergroten en tegelijkertijd de toename van de vraag naar zorg te beperken. Maar hoe pakken we dat aan? Health Valley en KVK zoeken ondernemers met vernieuwende ideeën die de komende weken samen met andere ondernemers en ambitieuze zorginstellingen willen samenwerken aan de uitdagingen in de zorg.

Challenges

Verschillende organisaties die actief zijn in de zorg zoeken creatieve denk- en doekracht op uiteenlopende terreinen. Van industrieel ontwerp en installatietechniek tot AI en diagnostiek. Van spraakherkenning tot ouderenzorg en van HR tot bewegingstherapie.

  •  Boston Scientific zoekt innovatieve oplossingen voor de diagnose en behandeling van Inflammatory Bowel Desease (IBD)
  • Kletsbot, een chatbot voor eenzame ouderen, zoekt mogelijkheden voor doorontwikkeling en concrete toepassingen
  • Sanquin wil een omgeving creëren waarin haar thuiswerkers fit blijven en zich betrokken blijven voelen tot het werk en elkaar
  • Elde Maasduinen Care Group wil het aanbod van complementaire zorg en sensorische therapie in verzorgingshuizen toekomstbestendig en persoonlijk maken

Hoe werkt het?

De challenges staan tot 27 november op het online platform van KVK Business Challenge. Deelnemers kunnen tot en met 27 november vier weken lang online in gesprek met de organisaties over hun innovatieve ideeën. Daarna selecteren de uitdagers de meest veelbelovende partijen om voor een digitale ontmoeting op 9 december. Tijdens deze ontmoeting gaan de deelnemers verder met elkaar in gesprek over een mogelijk samenwerking.

Meer informatie

Deelnemers kunnen zich aanmelden via kvk.nl/businesschallenge. Hier vind je ook meer informatie over het programma en de challenges.

Ook interessant

Nieuws
Image

Slaaprobot in de zorg

21 oktober 2019