Health Impact Accelerator: Terugblik en vooruitblik

22 juni 2021

De Health Impact Accelerator is alweer een paar maanden in volle gang, en het einde komt steeds dichterbij. Alle teams zijn hard aan het werk om hun venture plan af te ronden en op 2 juli tijdens het Slotevenement een knallende pitch neer te zetten. Een mooi moment om stil te staan bij wat de teams de afgelopen tijd hebben gedaan en wat ze gedurende het programma hebben geleerd. 

De HIA begon voor de teams bij de Kick-Off op 16 april, waar elk team een motiverende pitch heeft neergezet over hun idee om Nederland – of zelfs de hele wereld – een stukje gezonder te maken. Het pitchen was een leerzame stap in de wereld van innovatie en bedrijfsvoering. Het was een spannend moment voor de teams om hun pitch te geven en de andere teams voor het eerst te ontmoeten. Zo gaf Tim Wolbrink van Cory.Care aan: “Vooral de diversiteit van de andere teams was leuk om te zien. En goed dat de concurrentie zo scherp en uitdagend is.” 

De teams hoopten gedurende de HIA vooral veel over hun eigen concept en organisatie te leren, om zichzelf en hun concept zo verder te kunnen ontwikkelen. De dames van SARA Robotics vertelden dat dat al behoorlijk gelukt is: “We zijn echt teruggegaan naar de essentie van ons product. Daardoor zijn er veel puzzelstukjes in elkaar gevallen voor onze business case.” Ingrid Zonne van RegieThuis sluit zich hierbij aan: “We hebben geleerd hoe goed het is om alles te ontrafelen en te kijken naar de kern. En vooral de focus vast te houden, dat is waar de kracht vandaan komt.

Workshops

Naast de wekelijkse coaching bestaat de HIA ook uit twee keer een driedaagse workshop. We vroegen de teams om een beeld te schetsen van hoe deze workshops eruitzien. De teams waren het erover eens dat het lange, maar leerzame dagen waren. Er zijn verschillende presentaties gegeven, die allemaal zijn toegespitst op bepaalde onderwerpen die verbonden zijn aan het venture plan. Ook zit er aan elke presentatie een opdracht verbonden, waarvan de resultaten met de teams en coaches besproken worden. Hierbij ontvangen de teams waardevolle feedback over hun plannen en organisatie. Ook komen er HIA-alumni en andere specialisten langs om kennis en ervaringen te delen. 

“Er is veel humor, het is ook nog eens gewoon gezellig.” – Annabella Hermans, Sara Robotics

Hoewel het hard werken is, doen de teams dit met veel plezier. Naast dat het heel gezellig is met alle teams en coaches, leren ze veel. Vooral alle feedback wordt als waardevol gezien. Yvette Roke van de SAM app geeft aan: “Je kunt snel vastzitten in je eigen verhaal en denkpatronen. Mensen van buiten je organisatie kunnen een frisse blik op je propositie leveren. De coaches zijn ook nog eens erg kritisch, en dat is perfect.

Slotevenement

De teams zijn nu druk bezig met de laatste afrondingen aan hun venture plan en het voorbereiden van hun eindpitch. Op 2 juli vindt het Slotevenement plaats, waar ze voor een panel van ondernemers en investeerders zullen gaan pitchen. Tijdens dit evenement zal de winnaar van deze HIA-editie worden gekozen. Het goede nieuws is: Jij kunt bij de bekendmaking aanwezig zijn! Naast het aankondigen van de winnaar delen we ervaringen over sociaal ondernemen, staan we stil bij implementatieplekken en leren we van de teams en van elkaar. We sluiten de middag af met een informele borrel, waarbij er de mogelijkheid is tot netwerken. 

Wanneer: vrijdag 2 juli, 13:30-17:00
Waar: Social Impact Factory, vlakbij Utrecht Centraal
Aanmelden: via groz@health-holland.com

Wil je meer weten over de HIA? Kijk op groz.nl/hia. En lees hier meer over de deelnemende teams!

 

Een man, van achteren gefotografeerd, kijkt naar een prikbord dat volhangt met aantekeningen, notities en papieren.