Genomineerden Nationale Zorginnovatieprijs 2020 bekend!

11 februari 2020

Ruim 90 innovaties schreven zich in voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2020! Hiervan presenteerden ruim 40 innovatieve ondernemers de afgelopen maand hun zorginnovatie tijdens de regionale voorrondes. Stuk voor stuk hadden zij inspirerende en veelbelovende pitches. Dat maakte de keuze voor de regiowinnaars uiteraard niet makkelijker. Maar inmiddels zijn de 10 genomineerde innovaties voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2020 bekend!  

In de regionale voorrondes werden de innovaties beoordeeld op een vijftal aspecten: haalbaarheid, schaalbaarheid, toegevoegde waarde voor patiënt, toegevoegde waarde voor zorgverlener en toekomstbestendigheid. De regiopartners van ZorgInnovatie kozen uit de deelnemers de 10 meest kansrijke innovaties. Deze genomineerden presenteren op 12 maart hun innovatie tijdens het Health Valley Event en maken kans op de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. 

De genomineerden zijn...

 • We are not
  We are not_ bouwt de tomtom voor de arts en de patiënt door het medische protocollen landschap. De gepersonaliseerde route wordt berekend en voorgesteld waardoor de arts meer tijd heeft voor de belangrijke afstemming met de patiënt. Patiënt en arts bepalen altijd zelf welke route genomen wordt. Innovatiesindezorg: Limburgse nominatie zorginnovatieprijs 2020
   
 • Indicatieloze dagbesteding
  Indiactieloze dagbesteding is dagbesteding voor ouderen, zonder indicatie vanuit de WMO. Binnen de dagbesteding hebben ouderen geen toegangsbewijs/indicatie nodig om deel te nemen aan de dagbesteding.Indiactieloze dagbesteding is dagbesteding voor ouderen, zonder indicatie vanuit de WMO. Binnen de dagbesteding hebben ouderen geen toegangsbewijs/indicatie nodig om deel te nemen aan de dagbesteding.
   
 • Wolk heupairbag
  De Wolk Heupairbag is de airbag die zorgt voor een zachte landing als je valt. Dit voorkomt heupfracturen. Zo beweeg je vrij en zeker, want je heupen zijn écht beschermd. Je draagt de Wolk Heupairbag eenvoudig onder je kleding. Dankzijn het valalarm wordt een val per sms, met vermelding van de locatie, aan een contactpersoon doorgeven. Medical Delta: Wolk Heupairbag wint voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2020 regio Zuid-Holland  
   
 • 4-Senses akoestische stoel
  4-Senses is een akoestische stoel die omgevingsprikkels reduceert. Zodra je plaatsneemt in de stoel, ervaar je een veilig en geborgen gevoel doordat de stoel zich als een cocon om je heen vormt. De ingebouwde geluidsboxen kun je rustgevende muziek afspelen. Ook heeft de stoel speciale verlichting die in allerlei kleuren naar eigen behoefte afgesteld kunnen worden. HANNN: "Akoestische stoel inzending voor Nationale Zorginnovatieprijs 2020"
   
 • Plasoma
  PLASOMA is ontwikkeld om chronische wonden zoals diabetische voetwonden, doorligwonden en open beenwonden, te genezen met behulp van een koud plasma. Plasma wordt wel de vierde aggregatietoestand genoemd. Health Valley: "Plasmacure winnaar voorronde zorginnovatieprijs"
   
 • Improve 
  Improve is een platform voor patiënten en artsen om veilig en vertrouwd met elkaar te kunnen communiceren op gebied van voorbereiding polibezoek, Patient Reported Outcome Measures (PROMs) en Patient Reported Experience Measures (PREMs). 
   
 • TrueSim
  TrueSim biedt de mogelijkheid aan zorgprofessionals om interactieve en realistische simulatietraining uit te voeren met behulp van Augmented Reality (AR). De kosten voor de training zijn lager, het leerrendement hoger en de kwaliteit beter. De klinische blik wordt op een unieke wijze getraind al vóórdat de echte patiënt daadwerkelijk zorg ontvangt. Slimmer Leven: "Truesim wint Brainport voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2020 Smart Floor Krijgt Nominatie Wildcard"
   
 • Webshopplatform Gewoon handig         
  Webshopplatform Gewoon handig is de eerste virtuele winkelstraat voor gezinnen met een zorgintensief kind van 0-18 jaar met een (lichamelijke en/of verstandelijke beperking. We willen zoveel mogelijk interessante winkels bij elkaar die producten verkopen voor kinderen met een beperking. Zo wordt zoeken op internet voor deze gezinnen ook shoppen op internet. Bndstem.nl: "Deze twee Tilburgse moeders winnen regionale Zorginnovatieprijs"
   
 • Ik-Herstel
  Ik Herstel is een eHealth applicatie die de patiënt vóór en na de operatie van belangrijke en relevante informatie en van een gepersonaliseerd herstelplan voorziet. Het is een "digitale personal coach" en heeft bewezen kosten te besparen voor zorgprofessionals en ziekenhuizen EN de patiënt een 9-12 dagen sneller en beter herstel te bezorgen. Amsterdam Economic Board: "Ik-Hersgtel wint voorronde Zorginnovatieprijs Inbiome krijgt publieksprijs"
   
 • FitaVie
  Fitavie wil ouderen dagelijks ondersteunen door functiegericht te bewegen (i.c.m. slimme technologie en kunstmatige intelligentie) waarbij de algemeen dagelijkse handelingen centraal staan om ouderen langer zelfstandig te laten wonen. Binnen Fitavie is een aparte beweegmodule voor mensen met een vorm van dementie. Health Innovation Park: "FitaVie genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs Harmony coaching heeft wildcard"

Wat vind jij de meest kansrijke innovatie? Stem morgen vanaf 12:00 uur!

Er wordt zowel een vakjuryprijs (€ 10.000,-) als een publieksprijs (€ 5.000,-) uitgereikt. Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van hun bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen.

Morgen vanaf 12:00 uur kan je jouw stem uit brengen door te gaan naar de webpagina van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Vervolgens klik je op de stembutton en stem je op de volgens jou meest kansrijke innovatie.

 

Ook interessant

Nieuws
Image

Slaaprobot in de zorg

21 oktober 2019