Geluksmomenten creëren met de Tovertafel

17 september 2018

Active Cues introduceerde in 2015 de Tovertafel Original voor oudere mensen in de latere fase van dementie. Vanaf dit najaar kunnen ook kinderen in het (speciaal) onderwijs en in het ziekenhuis de interactieve spellen van de Tovertafel ervaren. De Tovertafel Sprout ondersteunt kinderen in de uitdagingen van hun ontwikkeling en groei door beweging en samenspel.

 “Alle kinderen willen kind zijn en zich onderdeel voelen van de groep” zegt Hester Le Riche, oprichtster en CEO van Active Cues. Dat we dit met onze technologie kunnen realiseren, is echt een droom die uitkomt. Wij gunnen álle kinderen, met een kleine of grote uitdaging, meer geluksmomenten met elkaar en hun omgeving. Want een spelend kind is een lerend kind.”

 

Wat is de Tovertafel Sprout?

De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond boven een tafel gehangen kan worden. In het kastje zitten een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker en een processor. Hiermee kunnen interactieve spellen op de tafel worden geprojecteerd.

De Tovertafel Sprout biedt twaalf serious games voor kinderen die prikkels geven op sociaal, fysiek en cognitief gebied. Zo kunnen kinderen met een kleine of grote beperking op een speelse manier leren samenwerken, op hun beurt wachten en interacteren met andere kinderen. Op de lange termijn draagt de Tovertafel Sprout bij aan een betere integratie van kinderen met een verstandelijke beperking in de Nederlandse maatschappij.

 

Doorontwikkeling Tovertafel Sprout aan de hand van co-design

Active Cues gaat al tijdens de productontwikkeling de samenwerking aan met zorginstellingen en het speciaal (onderwijs). De Tovertafel Sprout is nu als ‘earlybird’-versie verkrijgbaar. Dit betekent dat de eerste klanten mee kunnen innoveren aan dit nieuwe product. Hiermee wordt gelijk ingespeeld op de verschillende behoeften van kinderen in verschillende zorgsituaties.

Werk jij bij een zorginstelling of in het speciaal onderwijs en wil jouw organisatie mee ontwikkelen aan de Tovertafel Sprout? Meedoen is nog mogelijk! Neem hiervoor contact op met Emilie Bender (emilie@activecues.com).

Meer weten over de Tovertafel Sprout? Klik hier.