Dragons' Den 2023 editie van de Start-Up Bootcamp Health

15 december 2023

De 2023 editie van de Start-Up Bootcamp Health van Health Valley Netherlands is op 15 december in Zwolle afgerond met een sprankelende Dragons' Den.

De deelnemers van editie 2023

Tessa Rosink, The Yellow Brain:
Als orthomoleculair therapeut richt The Yellow Brain zich op holistische ondersteuning voor kinderen en jongeren met mentale problemen. Geen pleisters plakken, maar duurzame oplossingen bieden!

Tim ter Haar, Datha:
Datha bouwt rapportages voor diverse bedrijven/organisaties en implementeert deze bij ziekenhuizen om grip te krijgen op hun data, waardoor ze kosten kunnen besparen en meer controle krijgen over voorraden.

Alice Visser, BiohackSpot:
Biohackspot bestaat uit multidisciplinaire gezondheidscoaches die zich inzetten voor biohacken met wetenschappelijk onderbouwde biohack-tools en focus op energie-efficiënt leven.

Rene Tjong Tjin Tai, Alcartese:
Ontwikkelt IoT-oplossingen binnen een MDR, GMP en GDP gereguleerde omgeving. Is specialist in  het realiseren van oplossingen voor het verder brengen van MD en IVDR om de zorgkwaliteit te verbeteren en betaalbaarder maken.

Marlies Borneman, Eye’M Connected:
Eye'M Connected biedt Integral Eye Movement Therapy (IEMT) voor effectieve verwerkings- en traumatherapie. De benadering is gericht op oogbewegingen en neuroplasticiteit. De kracht van IEMT ligt in de innovatieve aanpak met snelle effectiviteit waardoor snel herstel van mentale problemen mogelijk wordt.

Babs Mertens, Music4five:
Ontwikkelt het Music4five systeem. Muziek als medicijn is aantoonbaar effectief, waarbij patiënten minder pijn, stress, angst ervaren en beter slapen.
Het Music4five systeem biedt een complete oplossing: hardware, software, muziek en service voor het implementeren van muziek binnen zorginstellingen.

Wie zaten er in het hol van de draak?

  • Joep Dille, Manager R&D office Isala (ziekenhuis)
  • Paul de Ruijter, Directeur Sirius Business Solutions
  • Bas Doets, Managing Partner E&E advies
  • Victorine de Graaf-Peters, directeur Welzijn en Zorg hogeschool Windesheim
  • Niels Bakker, Adviseur MKB Rabobank

Alle deelnemers ontvingen een certificaat van deelname, en de winnaar krijgt bovendien een jaar gratis partnerschap met Health Valley. De winnaar van de Start-up Bootcamp Health editie 2023 is: Music4five. 

De deelnemers hebben indrukwekkende prestaties geleverd en de jury overtuigd van hun innovatie in de zorg. Corine Böhmers citeert uit het juryrapport: "Datha wordt eervol genoemd als een zeer kansrijke onderneming, terwijl de winnaar Music4Five met hun oplossing van muziek als medicijn als meer origineel en schaalbaar wordt beschouwd." De Start-up Bootcamp Health is een initiatief van Health Valley in samenwerking met Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) Kai Feldman, Studio Business Creation Helma Hoving en Attie Schipper van reclamebureau De LIJN.

De deelnemers en juryleden van de Dragon's Den poseren voor de foot. De deelnemers hebben allemaal een bosje bloemen en hun certificaat vast.