Dit zijn de teams! | Health Impact Accelerator

14 maart 2022

We zijn weer van start met een nieuwe editie van de Health Impact Accelerator! De Kick-Off van deze vijfde editie vond digitaal plaats op 8 maart. Tijdens deze Kick-Off hebben acht inspirerende teams hun innovatieve ondernemingen gepitcht voor hun plek in het programma. Ook was Nico van Meeteren, algemeen directeur van Health~Holland, aanwezig en vertelde hij over het belang van co-creatie met de eindgebruikers in hun eigen context. 

De teams zagen de Kick-Off als een uitgelezen kans om het publiek en de coaches kennis te laten maken met hun startup en de waardevolle bijdrage hiervan aan de maatschappij. Vol passie en enthousiasme werd verteld over het ontstaan van deze baanbrekende innovaties en waarom de doelen waar ze voor staan zo belangrijk zijn. 

De teams

Naar aanleiding van de pitches tijdens de Kick-Off zijn er door de coaches vijf ondernemingen gekozen die de Health Impact Accelerator zullen doorlopen. Hieronder stellen we graag de teams aan jullie voor! 

NOOMI

NOOMI is een app die ondersteunt in het verbeteren van je persoonlijke welzijn. Dit gebeurt door innovatieve technologie van zelflerende en reflecterende A.I. (kunstmatige intelligentie). NOOMI maakt werken aan je eigen welzijn eenvoudig en haalbaar door het opnemen van een korte video. NOOMI reflecteert vervolgens op de video’s en geeft haalbare adviezen die bij het individu zelf en diens persoonlijke levensloop passen. Zo kun je in je eigen omgeving jezelf nog beter leren kennen en op een laagdrempelige manier de regie pakken op je persoonlijke welzijn. 

https://noomi.ai/

Polaris Crowdab

Polaris Crowdlab is een datagestuurde digitale zorg- en gezondheidswijzer die mensen en organisaties helpt om moeiteloos door het digitale gezondheidsuniversium te navigeren. Polaris Crowdlab checkt verschillende zorg- en gezondheidsapps op bewijs, betrouwbaarheid en ervaring, en geeft o toegang tot de beste digitale zorg die bij je situatie past. Door het combineren van persoonlijke zorg en technologie laat Polaris Crowdlab mensen de voordelen van digitale zorg ervaren voor een makkelijker gezond leven.  

https://www.polariscrowdlab.com

Tante Co

Tante Co is een digitaal instrument waarmee verpleeghuizen op lokaal niveau kunnen leren wat er speelt onder hun bewoners en hoe hun leefomstandigheden verbeterd kunnen worden. Via een interactief scherm wordt er bij de bewoners feedback opgehaald en kunnen er spellen gespeeld worden die de hersenactiviteit stimuleren. Zo kunnen bewoners meebeslissen over de kleine dingen in hun leven die makkelijk aan te passen zijn, op een laagdrempelige en visuele manier. Dit geeft ze het gevoel dat er nog bij horen, ertoe doen en nog onderdeel zijn van de samenleving. 

https://www.tanteco.nl

RECOVRY

RECOVRY is een Virtual Reality Exposure Technology voor mensen met een stoornis in alcoholgebruik. Er worden interventies in de vorm van realistische werelden aangeboden die zucht activeert, zodat er geoefend kan worden op zelfcontrole. Door middel van veilige gepersonaliseerde VR-werelden leren mensen met een stoornis in alcoholgebruik de zelfcontrole met betrekking tot alcohol te vergroten en te behouden. RECOVRY kan bestuurd worden vanuit de therapeut of de cliënt, waarbij je een VR-bril op hebt en in verbinding staat met de therapeut die mee kan kijken waar de cliënt zich bevindt vanuit een desktop.

Embedded Fitness

Embedded Fitness ontwikkelt oplossingen op het gebied van interactief en serious gaming met het doel om mensen plezier te laten hebben in bewegen. Eén van hun producten zijn de SmartClips. Dit zijn interactieve LED-lampen die fysiek bewegen combineren met (serious) gaming elementen. SmartClips kunnen ingezet worden in de sport, het onderwijs maar ook in de zorg. Het draagt bij aan beter en sneller revalideren en kan de zelfstandigheid van cliënten vergroten.

https://embeddedfitness.nl

Van idee naar uitvoerbaar werkplan

Deze vijf teams zullen de komende weken het HIA-programma doorlopen. In de HIA zullen ze werken aan hun probleemstelling en oplossingen, als ook het verduurzamen van hun onderneming, en wordt er gewerkt aan het neerzetten van een knallende investeerderspitch. Op dinsdag 17 mei vindt het Slotevenement plaats, waar deze teams opnieuw zullen pitchen en de winnaar wordt uitgeroepen. Zet deze datum dus vast in de agenda! 

Wil je meer weten over de Health Impact Accelerator of zelf meedoen met een volgende editie? Klik hier voor meer informatie!

Een groep mensen die aan het brainstormen zijn in een kantoorruimte. Drie mensen zitten aan tafel, twee staan er bij een prikbord met memo blaadjes.