De laatste ronde Implementatie- en opschalingscoaching opent 1 september: hoe bereid je je voor?

25 augustus 2021

Op woensdag 1 september opent de vijfde en tevens laatste ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching. Met deze regeling kun je coaching aanvragen voor een implementatie- of opschalingsvraagstuk. Wij geven je alvast wat tips zodat je je aanvraag goed en volledig kunt indienen.

Het doel van de regeling is om een bijdrage te leveren aan het beter, sneller en duurzaam implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Met de inhuur van een implementatie- of opschalingscoach kunnen zorgorganisaties en ontwikkelaars van een zorginnovatie (in samenwerking met een zorgorganisatie) een stap zetten in het implementatie- of opschalingsproces. Sinds 26 mei 2021 gelden er nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR/IVDR). Weet je niet aan welke wetgeving je moet voldoen? Of ben je benieuwd hoe je van digitale zorg een duurzame oplossing in plaats van een noodoplossing maakt? Een coach kan je hierbij helpen.

Tips

Om je aanvraag goed voor te bereiden en snel te starten met het coachingstraject, geven we je enkele tips:

 • Zoek je coach! Als aanvrager selecteer je zelf een coach waarvan je denkt dat die jou goed verder kan helpen. Bedenk dus goed wat voor vraagstuk je wilt aanpakken met de coach en ga alvast op zoek.
 • Bij de subsidieaanvraag dien je een offerte van de coach te overhandigen. Vraag deze alvast op bij de door jou gekozen coach. Let op! De offerte moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De offerte mag maximaal 2 pagina’s lang zijn. Vermeld daarbij het uurtarief en de totaalprijs inclusief btw. De overige voorwaarden lees je vanaf 1 september in de subsidieoproep.
 • Heb je al eerder een aanvraag ingediend bij de vorige rondes en wil je opnieuw een traject starten? Leuk, dan weet je wat je kunt verwachten! Houd er wel rekening mee dat iedere ronde een eigen aanvraagformulier heeft. Je kunt dus niet het formulier van vorige rondes hergebruiken. Let ook op dat je niet twee trajecten tegelijk kunt uitvoeren. Je moet het eindverslag van het eerdere traject indienen bij ZonMw voordat je een nieuwe aanvraag kunt doen.
 • Is je aanvraag af? Mooi! Wacht het liefst niet de deadline af, maar lever je aanvraag zo snel mogelijk in. Wij werken volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Als het budget opraakt dan is het niet meer mogelijk om je aanvraag in te dienen.

Waar kun je deze regeling voor inzetten?

Er zijn specifieke uitdagingen waarbij een implementatie- en opschalingscoach kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

 • Meekrijgen van cliënten en medewerkers in zorginnovaties
 • Integratie in zorgprocessen
 • Structurele bekostiging
 • Visie op inzet van e-health
 • Technische uitdagingen
 • Regionale samenwerkingen
 • Privacy compliance

Ben je benieuwd naar gehonoreerde projecten? Bekijk hier de projecten van aanvragers die je zijn voorgegaan.