De gemeente Den Haag, InnovationQuarter en de Haagse Hogeschool stimuleren ondernemers met zorgtechnologische innovaties

21 juni 2023

Den Haag, 21 juni 2023 – Start-ups, scale-ups en bedrijven met een zorgtechnologische innovatie die het Haagse sociaal domein slimmer en betaalbaarder kunnen maken, krijgen nu de mogelijkheid om hun oplossingen sneller naar de zorgpraktijk te brengen. De gemeente Den Haag, InnovationQuarter en het Living Lab Sociaal Domein en Technologie van de Haagse Hogeschool organiseren wekelijks online spreekuren waar ondernemers hun innovatie kunnen pitchen en advies op maat kunnen ontvangen.

De online spreekuren vinden elke woensdag plaats en bieden ondernemers een unieke kans om in contact te komen met experts van de gemeente Den Haag, InnovationQuarter en de Haagse Hogeschool. Tijdens deze spreekuren krijgen zij de gelegenheid om hun zorgtechnologische innovaties te presenteren en advies te ontvangen. Dit advies omvat onder andere mogelijke samenwerkingen in pilotprojecten, financieringsmogelijkheden, toelating tot start-up programma’s en waardevolle contacten binnen het uitgebreide netwerk van het Haagse sociaal domein.    

“We geloven sterk in de kracht van innovatie om de zorg te verbeteren en efficiënter te maken”, aldus Charlotte Krom, programmamanager Technologie voor thuis van de gemeente Den Haag. “Met de online spreekuren willen we ondernemers helpen bij het vinden van de juiste ingangen en meedenken over de mogelijkheden.”

Investeren in een slimmer en betaalbaarder Haags sociaal domein

In Den Haag neemt het aantal inwoners dat zorg nodig heeft gestaag toe, van jong tot oud. De gemeente Den Haag wil dat iedereen nu en in de toekomst kwalitatief goede zorg ontvangt. Daarom investeert zij in ondernemers met innovatieve oplossingen die bijdragen aan een slimmer, betaalbaarder Haags sociaal domein. Hierbij werkt de gemeente samen met partners zoals InnovationQuarter en de Haagse Hogeschool.

Succesvolle samenwerkingen

Veel ondernemers hebben de weg naar de gemeente Den Haag al gevonden. Dit heeft geresulteerd in vruchtbaresamenwerkingen met start-ups en bedrijven zoals Cue2Walk, Envision, Hello 24/7, SeniorenTab en Wolk Heupairbag.

Meer informatie en aanmelding

Kijk meer informatie op de website: https://technologievoorthuis.nl/events/iedere-woensdag-online-spreekuur-voor-ondernemers-met-een-zorginnovatie/

Vrouw zit voor een laptop met een online meeting